7 - 1

ARC JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

30 september 2017 15:00

De JO/19 reisde voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen af naar Limburg met de bus voor een wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De eerste punten moesten worden binnen gehaald en daar was het vertrouwen voor.

In tegenstelling tot vorige week begon ARC best sterk aan de wedstrijd, waar het in de eerste 25 minuten niet onder deed voor de opponent. Totdat Fortuna Sittard wist door te breken en een open schietkans kreeg in de 16 van ARC. Aanvoerder Luca Janszen haalde de bal van de lijn, maar deed dit met de hand. De scheids wees resoluut naar de stip en gaf Luca een rode kaart. De penalty werd benut en ARC stond met 1-0 achter en met 10 man. Een hele lastige opgave dus. Toch hield ARC het vertrouwen en scoorde binnen een paar minuten de gelijkmaker na een mooie aanval met Sepp als eindstation.

Tijdens de rust was de stand 1-1 en ARC begon ondanks het ondertal vol goede moed aan de 2e helft. Hier kwam echter al gauw een eind aan, nadat Fortuna snel na rust al de voorsprong nam.  ARC kreeg hierna nog een grote kans om weer terug te komen in de wedstrijd. Maar een bijna niet te missen kans werd naast geschoten.  Het overtal en snelle spel van Fortuna was niet te verdedigen en  liep Fortuna over ARC heen en kon het telraam erbij worden gehaald. Na een sterke 1e helft en een kansloze 2e helft eindigde de wedstrijd in een 7-1 nederlaag.

Dat het anders moet moge duidelijk zijn. Deze wedstrijd gauw vergeten en keihard trainen om ons te richten op de volgende wedstrijd, zaterdag 7 oktober thuis tegen MVV.

Door: Cas Devilee