Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

7 oktober 2017 14:15

Onbekend

Zaterdag moest ARC het opnemen tegen mede-koploper MVV op een regenachtig sportpark Zegersloot.

Naar aanleiding van het overlijden van erelid Gerrit Verschuur nam JO19-1 één minuut stilte in acht voorafgaand aan de wedstrijd en werd er tevens met rouwbanden gespeeld.

ARC begon goed aan de wedstrijd, was scherp in de duels, creëerde wat kleine kansen maar moest wel oppassen op de omschakeling van MVV waardoor ze er een paar keer toch gevaarlijk uitkwamen, maar Boas was heer en meester in de 16 meter. Toen kwam er een aanval op de linkerkant die werd onderschept maar door de goede omschakeling kon de aanval door en werd de bal voor gegeven en die kwam bij Max vd Veer terecht en die schoot de bal tegen de touwen aan. De 1-0 was ook tevens de ruststand.

In de 2de helft was ARC meer aan het verdedigen dan aan het aanvallen. ARC had de handen vol met het verdedigen wat de verdienste was van MVV. En dan is er ook een aanval over de linkerkant en de bal word voor de goal gegooid en valt buiten de 16 meter voor de voeten van een MVV spelen en die schiet knap de 1-1 binnen. De wedstrijd ging eigenlijk op en neer en kwamen er kansen voor beide teams. Rond de 75ste minuut onderschepte Coen de groot de bal en ging 1 op 1 met de keeper maar werd “binnen” de 16 meter onderuit geschopt maar de scheids legde de bal buiten de 16 meter maar wel de terechte rode kaart voor de MVV speler. De vrije schop leverede echter geen doelpunt. Helaas bleef het bij de 1-1, maar de heren van Johan Boer en Jan Schaafsma hebben een goed resultaat geboekt tegen MVV.

Zaterdag 14 oktober speelt ARC JO19-1 uit tegen vv Baronie uit Breda.

Door: Coen de Groot