4 - 0

ARC JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

18 november 2017 13:00

Afgelopen zaterdag 18 november ging ARC JO19-1 op bezoek in Rotterdam bij Spartaan’ 20. De nieuwe trainer Dennis Tijssen startte met dezelfde 11 basisspelers die verleden week met 3-0 van Forum Sport wisten te winnen. Vol goede moed ging ARC de wedstrijd in. Al na 4 minuten ging Coen de Groot er op links vandoor, maar werd randje ‘16’ genadeloos onderuit geschopt door de rechtsback van Spartaan’20. Uit de toegekende vrije trap werd door Luca, helaas via de lat net over gekopt. ARC bleef regelmatig de aanval zoeken. Na 16 minuten kon Coen helaas niet meer verder spelen en werd vervangen door Lars Overbeek. ARC zocht regelmatig waar het ging de aanval. In de 26e minuut gaf Luca een prachtige pass op Lars die vervolgens de bal gepareerd zag door de Spartaan doelman die er een corner van maakte. Uit deze Corner kon Tren zijn kopbal niet voldoende kracht meegeven om de doelman te verschalken. Het leek er dan ook op dat ARC ongeschonden de rust zou halen maar in de 42e minuut verdedigde ARC slecht en middels een afstandsschot kon Spartaan de 1-0 op het scorebord brengen. Nog niet helemaal bekomen van deze treffer werd wederom door een verdedigingsfout in 45e minuut de 2-0 door Spartaan aangetekend.

De tweede helft ging ARC weer spelen zoals het aan de wedstrijd begon maar Spartaan gaf geen krimp meer en strafte de kansen die ze kregen wel af. In de 58e minuut werd het 3-0. ARC probeerde met verse krachten in te brengen nog een aansluitingstreffer te maken maar Spartaan bleef koel en gaf geen kansen meer weg. In de Slotfase van de wedstrijd wist Spartaan in 89e minuut nog de 4-0 op het sorebord te brengen. Dit was tevens ook de eindstand. Een ietwat geflatteerde uitslag. Ondanks deze uitslag laat ARC zich zeker niet uit het veld slaan en is er dan ook op gebrand de volgende wedstrijd tegen OJC Rosmalen er weer voor de volle 110% tegenaan te gaan. De wedstrijd is op zaterdag 25 november en begint om 14.15 uur op Sportpark Zegersloot.

Door: Thomas Koense