2 - 2

OJC ROSMALEN JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

25 november 2017 14:15

Na de verliespartij van vorige week tegen Spartaan ’20 waren de mannen van JO19-1 gebrand 3 punten te behalen. Wel wetende dat er beter spel moest worden getoond ten opzichte van vorige week. Er wordt op de trainingen dan ook hard gewerkt aan de speelwijze. Deze zaterdag stond OJC Rosmalen op het programma. Deze ploeg bevindt zich in de middenmoot van de competitie. De mannen van ARC wisten dat ze zich moesten focussen op de eigen kwaliteiten, als die goed worden uitgevoerd kan immers ieder team een lastige middag beleven op Zegersloot.

De wedstrijd begon dan ook best goed met een aantal aanvallen die net niet tot kansen kwamen. Bij de aftrap was de speelwijze van Rosmalen gelijk zichtbaar: met veel man achterin en op de counter voetballen. Dit anti-voetbal voerden ze echter wel goed uit en het was moeilijk om kansen te creëren door deze 8-man sterke verdediging. Rosmalen kwam er als gevreesd dan ook uit met een counter waarbij de spits werd aangespeeld op randje 16, hij vervolgens kon draaien en uithalen om zo de 1-0 op het scorebord te zetten. Daarna vocht ARC zich terug in het spel en was het balbezit voor de ploeg uit Alphen aan den Rijn. Er werd dan ook een goede kans gecreëerd met een mooie aanval uit het boekje over links met Lars Overbeek als eindstation die helaas niet het net wist te vinden. De ruststand leek bekend, toen aan het eind van de tweede helft Luca Janszen een speler van Rosmalen neerhaalde in het 16-meter gebied, met een penalty als gevolg. Deze penalty werd benut en de stand bij rust was 2-0 voor Rosmalen.

In de rust was er een bepaalde verslagenheid te merken op de gezichten van de jongens uit de A1 omdat er opnieuw tegen een 2-0 achterstand op werd gekeken. Buiten de goals om had Rosmalen echter weinig in te brengen en waren er ook wat kansjes aan de kant van ARC. Dit gaf de Alphenaren moed om de tweede helft vol vertrouwen in te gaan om er het beste van te maken.

Dit leidde dan ook tot spanning in de tweede helft. ARC begon beter te voetballen en langzaamaan werd Rosmalen verder uit elkaar gespeeld. Na een aantal mogelijkheden van beide partijen over en weer waren er in de eerste helft echter geen spectaculaire kansen. Daar kwam in het begin van de tweede helft een eind aan door een mooie aanval over rechts. De bal kwam bij Tren Drexhage die een mooie steekbal gaf aan Max van der Veer die slim de keeper passeerde om vervolgens de aansluitings treffer te maken. Met de 2-1 stand kregen de mannen van ARC vleugels en kwam er meer dreiging richting het goal van Rosmalen. De goal bleef maar uit en Rosmalen kreeg een grote kans waar het dubieus was of de bal over de doellijn was of niet. Gelukkig voor de Alphenaren werd er afgefloten voor buitenspel. ARC begon de laatste tien minuten alles of niets te spelen. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke voorzetten en corners. In de laatste twee minuten was het dan ook een corner die het gelijkspel bezegelde. Bijna heel ARC stond in de 16 van de tegenpartij, inclusief keeper Boas Vet. De hoekschop werd geweldig genomen door Nizar Ahali. De bal kwam bij de eerste paal terecht en werd hier feilloos ingekopt door opnieuw Max van der Veer. Dit was tevens een van de laatste balcontacten van de wedstrijd. De eindstand van 2-2 was een feit.

Hoewel de wedstrijd resulteerde in een gelijkspel voelde het voor de mannen van ARC als winst. Elk punt is er namelijk één, vooral aan de onderkant van de ranglijst. Volgende week zal ARC het moeten opnemen tegen Excelsior Maassluis. Er zal hier met dezelfde intentie moeten worden gevoetbald als deze week en er zal weer een scherp en fit ARC op de mat moeten staan om de punten mee naar Alphen te nemen. Excelsior Maassluis is dus gewaarschuwd!

Door: Max van der Veer