ARC JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

2 december 2017 15:00

Onbekend

Op zaterdag 2 december speelde ARC JO19-1 op Sportpark Dijkpolder tegen de JO19-1 van Excelsior Maassluis. Het begint als ‘rode lantaarndrager’ aan deze wedstrijd en weet dus dat er een resultaat geboekt moet worden. Uit het gelijke spel van vorige week tegen OJC Rosmalen is daarvoor in ieder geval genoeg vertrouwen uit geput, nadat het in de  tweede helft was teruggekomen van een 0-2 achterstand. De temperatuur op deze zaterdagmiddag lag net boven het vriespunt en dus wisten onze mannen dat er hard gewerkt moest worden om warm te blijven.

De trainer van Excelsior Maassluis is profvoetballer Jeff Stans. Stans liet Excelsior Maassluis in een verrassende 5-2-3 formatie voetballen waarin de spelers veel van positie wisselen en dit zorgde er dan ook voor dat Maassluis over de hele wedstrijd veruit het meeste balbezit heeft gehad.

De mannen van trainer Dennis begonnen goed aan de wedstrijd. Na 5 minuten schoot Luca Janszen een vrije trap van een metertje of 25 via de muur over de keeper van Maassluis. Met wat fortuin dus, maar dat maakte de rood-zwarten natuurlijk niets uit. Vanuit een goed georganiseerde organisatie probeerde ARC te verdedigen, maar 7 minuten na de 0-1 lag de gelijkmaker er al in. Onze goed keepende Boas Vet wist het eerste schot te pareren, maar in de rebound was het wel raak. Het tempo in de wedstrijd lag hoog door de hoge balsnelheid en het continu verplaatsen van het spel van Excelsior Maassluis. ARC had er duidelijk moeite mee, maar wist uit het niets na 20 minuten op 1-2 te komen. Na een vrije trap van achteruit die in niemandsland leek te komen, was het Tren Drexhage die slim anticipeerde en zich met één aanname met het hoofd vrij speelde voor de keeper van Maassluis. Weer kon er niet lang van de voorsprong werden genoten, want na balverlies van Cas Devilee op het middenveld lag het helemaal open achterin en maakte Excelsior Maassluis 5 minuten na de 1-2 alweer de gelijkmaker. Dit was een domper voor ARC, maar het ging gewoon door met dezelfde instelling als waarmee het begon. Dit resulteerde in een voorsprong van 2-3 in de 33e minuut. Na een voorzet van Coen de Groot schoot spits Steven van der Pijl de bal hard in het dak van het doel. ARC had na 3 kansen 3 keer gescoord en dus kan er met recht worden gesproken van uitzonderlijke effectiviteit vandaag. Maassluis wist nog kansen te creëren, maar ARC wist stand te houden en zo gingen we met 2-3 de rust in en konden de spelers even op adem komen na een knotsgekke eerste helft.

In de tweede helft zagen we redelijk hetzelfde spelbeeld, behalve dat de dominantie van Maassluis steeds meer toenam. Het was immers op zoek naar de gelijkmaker. Het aantal kansen nam af, maar toch kwam Maassluis voor de derde keer in de wedstrijd op gelijke hoogte. Na een kluts rond de zestien tussen Timo de Graaf en de Maassluis-spits kreeg de laatstgenoemde de bal gelukkig mee en hij rondde koelbloedig af. 3 keer voorkomen en toch 3 keer weer een gelijkmaker om je oren krijgen, is lastig te verwerken. Althans, dat zou je denken. Onze mannen lieten echter zien over bijzondere veerkracht te beschikken en maakten een kwartier voor tijd, na een vrije trap van Cas Devilee en een kopbal van Timo de Graaf, de 3-4. Excelsior Maassluis kreeg nog enkele mogelijkheden, maar het was ARC dat via de counter het gevaarlijkst was. De spanning was om te snijden het laatste kwartier, maar ARC wist, af en toe met kunst- en vliegwerk, stand te houden. Door een echte teamprestatie wist ARC deze wedstrijd uit het vuur te slepen. De vreugde na afloop was er niet minder om. Zie het bijgevoegde filmpje.

Zo pakte het de tweede overwinning van het jaar en steeg het naar plek 10 op de ranglijst. Volgende week wacht Quick Boys thuis, de laatste wedstrijd voor de winterstop. ARC heeft er na deze overwinning het volste vertrouwen in dat het dit kalenderjaar goed af kan sluiten met een positief resultaat tegen de Katwijkers!  ARC is er klaar voor!!

Door: Milan Devilee