2 - 1

Quick Boys JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

9 december 2017 14:15

Op zaterdag 9 december speelde ARC JO19-1 tegen Quick Boys JO19-1. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. ARC had de punten hard nodig, om te stijgen op de ranglijst. Na een periode van verlies, gaat de ploeg beter spelen en zijn er de laatste 2 wedstrijden 4 punten gepakt tegen Rosmalen en Excelsior Maassluis. Daardoor is er genoeg vertrouwen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Quick Boys. Het was een koude zaterdagmiddag op Zegersloot dus er moest hard gewerkt worden om een overwinning te boeken.

ARC begon goed aan de wedstrijd. Vanwege het goede spel kwam ARC dan ook vroeg verdiend op voorsprong. In de 5e minuut nam ARC de leiding in de wedstrijd via Max van der Veer. Er kwamen meer kansen waarop ARC de 2-0 kon maken, maar deze 2-0 bleef uit. Later in de 1e helft kwam Quick Boys tot voetballen en begon steeds meer het spel te maken en kwamen er kansen. Uiteindelijk werd er geen goal meer gemaakt voor de rust, dus kon JO19-1 rusten met een mooie en toch ook wel verdiende 1-0 voorsprong vergeleken met de gehele 1e helft.

Na de rust was er nog niet gewisseld aan de kant van ARC. Dus begon het team van Dennis ook de 2e helft met dezelfde 11. Quick Boys was op zoek naar de gelijkmaker, want ze waren natuurlijk niet naar Zegersloot gekomen voor een verlies. Maar dit viel Quick Boys niet mee, want in plaats van dat de kansen voor Quick Boys kwamen, werd ARC steeds dreigender. Er kwam ook een 100% kans voor Steven van der Pijl, de spits van ARC in de 5 meter, maar hij miste de bal. Daarna kwam er toch de verdiende 2-0, via Steven van der Pijl. De bal kwam via de kluts bij Steven en scoorde daarna. Thomas Koense maakte zijn rentree, na een lange voetblessure. Het leek erop dat ARC weer een overwinning zou boeken, want dit werd opeens normaal na de afgelopen reeks. Maar toch kwam Quick Boys weer op 2-1 en werd het doel opnieuw niet schoon gehouden. Timo de Graaf, de centrale verdediger viel geblesseerd uit en Niels Valk kwam er als laatste verdediger van de bank in om er voor te zorgen dat de 2-2 niet zou vallen. Er werd gestreden op de helft van ARC, verdedigend en uiteindelijk vond de scheids het genoeg geweest. Zo kon de toch overwinning uitbundig gevierd worden. En kan er positief teruggekeken worden op het 1e deel van het seizoen zeker gezien de prima resultaten van de laatste wedstrijden. ARC zal er alles aan doen om er weer net zo fel tegenaan te gaan na de winterstop!

Door: Niels Valk