Hitchcock-achtige 2e helft bezorgt de overwinning

3 - 2

Baronie JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

24 februari 2018 14:15

Op het programma stond de wedstrijd thuis tegen de Baronie uit Breda. De wedstrijd moest gewonnen worden om los te komen van de onderste plekken in het gevecht om degradatie en niet te vergeten, wilde ARC de gasten uit Breda laten zien dat er een betere resultaat te halen is als in de met 3-0 verloren uitwedstrijd.

De wedstrijd begon slordig aan beide kanten. De gasten uit Baronie waren daarentegen veel feller dan ARC. Hierdoor kon ARC weinig grip krijgen over de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd werd er na een lange bal van de zijkant de bal binnengekopt door de gasten uit Breda, 0-1. Net als vorige week komt ARC op een vroege achterstand. De Baronie bleef fel en voelde dat er wat te halen viel. Dit bleek ook de aanleiding naar het 2e doelpunt, 0-2. ARC moest druk uitoefenen en tegelijk de controle bewaren over de wedstrijd. Op basis van het vertoonde spel in de 1e helft moest en zou ARC uit een ander vaatje gaan tappen, om alsnog kans te maken op een overwinning.

Na de rust was het een totaal andere ploeg die op het veld stond. We hadden immers 45 minuten om 3 goals te scoren, want er moest gewonnen worden. In een zinderende slotfase, vanaf minuut 69 tot minuut 79 wist ARC de achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Uit een hoekschop van Nizar werd de bal binnengekopt door Luca, 1-2. ARC bleef druk uitoefenen en de Baronie kwam er niet aan te pas. Er werden volop kansen gecreëerd. Vanuit opnieuw een hoekschop van Nizar werd de bal weggehaald door de defensie van Baronie. In de rebound was de bal voor Steven die de bal strak achter de doelman schoot, 2-2. De Baronie wist niet waar ze het zoeken moesten. ARC was de bovenliggende partij en was constant dreigend. Na een hoekschop van de Baronie werd de bal weggehaald door de defensie van ARC. De counter werd opgezet door een lange bal van Luca op Jake, die vervolgens de bal door tikte naar Max, nadat Max 1 op 1 met de keeper stond, stiftte hij de bal gevoelig over de doelman, 3-2! De laatste 10 minuten was het toch wel billenknijpen of de voorsprong kon worden vastgehouden. De 5, veelal domme gele kaarten die ARC in de tweede helft kreeg van de overigens prima leidende scheidsrechter konden de pret niet wegnemen toen uiteindelijk het alles verlossende laatste fluitsignaal klonk.

Na de wedstrijd werd er natuurlijk een klein feestje gevierd en was de gezelligheid zeer aanwezig. Aanstaande maandag begint de focus alweer op de volgende tegenstander. Westlandia komt op bezoek. Westlandia wist overigens bij Alphense Boys deze middag fraai de 0-0 te houden. Daarbij zal opnieuw dezelfde strijd en mentaliteit vertoond moeten worden als in de 2e helft van afgelopen zaterdag, om de 3 punten in Alphen a/d Rijn te houden.

Door: Nizar