1 - 2

ARC JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

17 maart 2018 15:15

De Alphense Derby, Alphense Boys–ARC JO19-1 stond zaterdag 17 maart op de kalender. Ondanks bijna Siberische omstandigheden was ARC was ongelooflijk gebrand deze wedstrijd te winnen. Zeker na het (onnodige) verlies van vorige week tegen WESTLANDIA, kon ARC de punten heel goed gebruiken en de Alphense Derby wil men natuurlijk altijd winnen. Eerder in het seizoen hadden de boys gewonnen van ARC dus ARC had nog iets af te rekenen met de Boys. De kou deed de mannen van ARC niks ze begonnen namelijk goed met 1 van de betere 1e helften van het seizoen. Ondanks dat ARC zeker de betere partij was kwamen de Boys in de 30e minuut op een 1-0 voorsprong. De A1 keek elkaar aan en besloot precies hetzelfde te blijven doen als waarmee ze begonnen waren namelijk de wedstrijd zo snel mogelijk naar zich toe te trekken. 5 minuten later lag de 1-1 dan ook in het netje. Een fantastische aanval uit het boekje vanaf rechts die startte bij de verdediging naar het middenveld, door naar de aanval waar Max de welverdiende gelijkmaker maakte. De Boys waren even de weg kwijt want alweer 2 minuten later lag ook de 1-2 erin Tren vanaf rechts legde de bal hoog in de zestien waar Coen de voorsprong met een fraaie kopbal erin kopte. ARC liet de hele wedstrijd al zien waar ze voor gekomen waren en dat waren de 3 punten hoe dan ook. ARC trok de voorsprong naar de rust en zat lekker maar vooral geconcentreerd en gefocust in de kleedkamer.

ARC besloot in de 2e helft zo volwassen mogelijk te spelen want ze hadden namelijk alle kaarten in hun eigen handen. Toch leek het bijna fout te gaan. Totdat in de 70e minuut een middenvelder van de Boys doorbrak en werd neergelegd in het strafschopgebied. De goed leidende Scheidrechter was echter onverbiddelijk en gaf een PENALTY. ARC kon het niet geloven, alles verliep vlekkeloos en nu dit. ARC wist dat ze hun aanvoerder in het doel hadden staan genaamd Boas waar ze al vaak op konden bouwen dit seizoen. Blijkbaar kende de linksbuiten van Alphense Boys Boas nog niet want hij besloot de penalty voor zijn rekening te nemen aangezien hij de 1-0 had gemaakt. Hij legde aan en schoot in de rechter onderhoek. Boas bleef heel koeltjes en dook in de juiste hoek en stopte de penalty. ARC was enorm gelukkig maar wist ook dat het nog niet gespeeld was en ze deze wedstrijd moesten uitspelen. De ingebrachte wisselspelers deden ook hun duit in het zakje en zo won het de o zo mooie Alphense Derby. Een meer dan verdiende overwinning. Vooral de 3 punten die ARC maar al te goed kan gebruiken. Aanstaande zaterdag speelt O19-1 weer een belangrijke wedstrijd uit in Rosmalen tegen de plaatselijke OJC Rosmalen.

Door: Thomas Koense