1 - 0

Fortuna Sittard JO19-1 (zon)

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

7 april 2018 14:15

Op zaterdag 7 april stond voor de ARC J019-1 de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. Tegen deze tegenstander viel nog wat goed te maken, nadat we in de heenwedstrijd een pijnlijke 7-1 nederlaag hadden geleden. Ook hadden de mannen van trainer Dennis Tijssen nog wat goed te maken voor de onnodige 3-1 nederlaag in Rosmalen.

De wedstrijd werd om 14:15 afgetrapt, en ARC startte gelijk met het uitvoeren van het vooraf afgesproken plan. De tegenstander uit Sittard had hier duidelijk moeite mee en was erg zoekende in de openingsfase, desondanks waren ze wel twee keer dichtbij een goal met een schot op de buitenkant van de paal en een op de lat. Uiteindelijk leek ARC net iets voor het half uur op voorsprong te komen nadat een bal van Milan Devilee aankwam bij Tren Drexhage, omdat Tjerk Ligtvoet die in buitenspel positie verkeerde hem slim liet lopen. De grensrechter stond nog met zijn vlag in de lucht, maar de scheids liet door spelen waardoor Tren Drexhage de keeper kon omspelen en de bal in het doel kon schuiven. De blijdschap na het doelpunt was snel over toen de scheidsrechter in overleg met de grensrechter het doelpunt alsnog “onterecht” afkeurde. Een domper voor ARC dat hierna de 1ste helft beter in handen kreeg. Dit leidde ongeveer 5 minuten later alsnog in de 1-0 nadat de centrale verdediger van Fortuna zich verslikte in een terugspeel bal. Coen de Groot kon onderscheppen en liep met een sprint van af de middellijn alleen op de keeper af en schoot de bal vervolgens koelbloedig langs de keeper. ARC kon hierdoor vermoeid geraakt door de hitte, maar met een goed gevoel de kleedkamer in waar de tactiek voor de 2e helft werd besproken.

In de 2e helft bepaalde Fortuna het spel en was het voor ARC de taak om de ruimtes klein te houden en genoeg druk te krijgen op de bal om te voorkomen dat het makkelijk voetballen werd voor Fortuna. Dit spel in combinatie met het warme weer zorgde ervoor dat er veel gewisseld moest worden om te zorgen dat er voldoende energie in de wedstrijd gestopt kon worden. Een kwartier na rust kwam Kenan Centinkaya in het veld voor Nizar Ahalli en iets later werd Tjerk Ligtvoet vervangen door Jake van Heusden. ARC wist de ruimtes goed klein te houden en behalve een handvol voorzetten die allemaal goed uit de lucht werden geplukt door Boas Vet kwam Fortuna niet tot hele groten kansen. ARC kwam in de 2e helft wel nog tot scoren,  toen de vanaf linksback doorgelopen Milan Devilee de bal breed legde op invaller Jake van Heusden die de bal vervolgens in het doel schoot. Jammer genoeg stond de grensrechter van Fortuna Sittard weer met zijn vlag omhoog, en weer was dit twijfelachtig. Een kwartier voor tijd loste Niels Valk Steven van der Pijl af. Om zo met zijn snelheid gevaarlijk te kunnen worden in de omschakeling. Niet veel later werd ook Faisal Daoudi gebracht voor Cas Devilee om de verdediging in de laatste fase van de wedstrijd te versterken. Het werd nog even spannend toen Timo de Graaf in zijn gezicht werd geraakt door een aanvaller van Fortuna toen hij de bal wilde weg koppen. Dit zorgde nog voor een opstootje waarbij middenvelder Lars Overbeek bestraft werd met een gele kaart. Timo kon echt niet meer verder. Aangezien al de veldspelers op de bank al ingebracht waren, kwam reserve keeper Nino Marck voor de laatste minuten in de spits te staan. En hij vulde dit overigens zeer verdienstelijk in. De 3 punten waren zwaar bevochten, maar op basis van het goede compacte spel meer dan verdient. Boas hield gelukkig ook weer een keer zijn doel schoon. Vol trots poseerde hij dan ook breed glimlachend naast doelpuntenmaker Coen en ook samen met de trainer voor de fotograaf.

Met deze 1-0 overwinning en de nederlaag van Spartaan tegen Alexandria’66 is ARC een plek geklommen op de ranglijst, weliswaar met een wedstrijd meer. Volgende week staat de volgende zware wedstrijd op het programma uit tegen Alexandria’66 die op het moment de 2e plek in de competitie heeft ingenomen. Maar met de karaktervolle overwinning tegen Fortuna op zak gaat ARC dan ook vol vertrouwen richting Alexandria.

Door: Tren Drexhage