2 - 0

ARC JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

14 april 2018 12:30

Na de prachtige overwinning vorige week tegen Fortuna Sittard waren de mannen van trainer Dennis Tijssen erg gemotiveerd om ook Alexandria ‘66 uit Rotterdam drie punten te ontnemen. Na een goede week getrained te hebben waren de kans voor ARC zeker niet klein tegen de nummer 2 in de 2e Divisie. De eerste helft werd daarom ook sterk gestart. De formatie stond goed en alleen wat kleine kansjes voor Alexandria waren toegestaan, maar brachten niet heel veel gevaar met zich mee. Totdat in de 30e minuut opeens de spits van Alexandria ‘66 met twijfel over buitenspel een op een met Boas kwam. Gelukkig was het zn enkel die de 1-0 van het scorebord hield. De schrik zat er dus even goed in. Voor de rest had ARC voorin ook een aantal kansen, maar was het de laatste pass die helaas net niet goed was waardoor de eerste helft op een gelijkstand leek te eindigen. Toch was het een kleine fase van onoplettendheid die zorgde dat in de zijkant van het zestienmetergebied de spits van Alexandria aangespeeld kon worden. Hij bleef koel en schoot vervolgens de 1-0 hard en strak in het zijnet.

Dit tot frustratie van iedereen omdat ARC de eerste helft goed stand hield. Doordat de tweede helft met goede hoop gestart werd door de kansen die in de eerste helft gecreëerd waren was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Rond de 75e minuut was het zelfs ARC dat domineerde over het hele veld. Mede door de invallers Jake, Kenan en Sepp kon ARC steeds meer druk uitoefenen. Dit leverde een aantal kansen op met twee goede schoten van Steven en Coen, maar deze werden goed gekeerd door de Alexandria doelman. Toch was het telkens weer de laatste pass die simpelweg niet goed viel. Door uiteindelijk Niels te brengen kreeg de verdediging nog power om het van achteren goed neer te zetten. Maar de oude bekende regel is: als de bal er aan de ene kant niet in valt dan... En helaas gebeurde dit ook. Het was de linksbuiten die uit het niets voor Boas stond die uitkwam, maar de bal helaas nergens heen kon schieten dan tegen de linksbuiten aan en zo doorschoot de verkeerde kant op het doel in. Dit alles gebeurde in de laatste minuut en was de wedstrijd dus definitief verloren. 2-0. Volgende week komt Spartaan op bezoek in Alphen aan den Rijn en zal zeker gewonnen moeten worden in de strijd om de 9e plek.

Door: Boas Vet