1 - 1

Spartaan'20 JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

21 april 2018 14:15

Voor deze zo belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie trad ARC J019-1 thuis aan tegen directe concurrent Spartaan'20 op het zonovergoten sportpark Zegersloot.

Het plan van beide teams werd al snel duidelijk: als de tegenstander de bal had, werd er compact gespeeld en weinig ruimte weggegeven. Spartaan speelde de eerste helft in een verrassende 4-4-2 opstelling, maar ARC wist hier goed mee om te gaan met de afgesproken zone-verdediging. De afwachtende speelwijze van beide teams zorgde dan ook niet voor hele grote kansen in de eerste helft. ARC kwam toch een paar keer gevaarlijk in de buurt van het doel door voorzetten van de zijkant, Steven en Tjerk kregen allebei een grote kans maar wisten de voorzet niet om te zetten in een doelpunt. ook Spartaan wist af en toe speldenprikjes uit te delen maar verder kwam het niet, waardoor er werd gerust met een doelloze tussenstand.

Ook in de tweede helft ging het gelijk op en bleven de kansen schaars. ARC wist langzaam toch steeds meer druk te krijgen waardoor Tren slim de bal wist te ontfutselen van de zwakke linksback van de Rotterdammers. Hij liep de zestien in, werd neergelegd maar de scheids wuifde het weg. Even later was Tren zijn tegenstander weer te slim af die hem opnieuw neerlegde binnen de zestien. In de 72e minuut legde de scheids de bal "wel" op de stip. Timo ging achter de bal staan en had 2 pogingen nodig en hij kopte de rebound van de Spartaan goalie de verdiende 1-0 binnen. Vanaf dat moment ging ARC nog zakelijker spelen waardoor er weinig kansen werden weggegeven. De overwinning kwam heel dichtbij, tot de 86e minuut voor tijd helaas toch de gelijkmaker viel. De hele snelle rechtsbuiten van Spartaan wist via een combinatie met de spits en via de kluts de bal mee te krijgen en onder Boas de 1-1 binnen te schuiven.

Zo eindigde deze belangrijke wedstrijd in mineur, waar ARC de overwinning toch echt over de streep had moeten trekken. Met de 10e plaats op de ranglijst nog 3 finales om de nacompetitie te ontlopen. Het vertrouwen is er!

Door: Cas Devilee