Voorsprong in laatste seconde weggegeven

2 - 2

ARC JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

12 mei 2018 15:00

Lange tijd zag het er naar uit dat O19-1 de buit van 3 punten binnen zou slepen. Echter in de allerlaatste seconden van de wedstrijd werd niet adequaat uitverdedigt, waardoor Forum sport op gelijk hoogte kwam en de uitslag uiteindelijk 2-2- werd.

Een uitslag waar beide ploegen niet tevreden mee konden zijn.

ARC kwam goed uit de startblokken. In de 7e minuut schoot Steven vd Pijl snoeihard de 0-1 binnen. Door een slordigheidje in de verdediging van ARC scoorde Forum Sport in de 25e minuut 1-1. ARC bleef de aanval zoeken en dit resulteerde in 38e minuut in de verdiende 1-2 voorsprong met een fraaie intikker van de in de basis gestarte Jake van Heusden.

De tweede helft liet over en weer nog wat kansen zien, maar twee doelpunten van zowel ARC als van Forum Sport werden afgekeurd wegens buitenspel. Invaller Niels Valk scoorde heel fraai, maar omdat hij schoot nadat de scheidsrechter reeds voor buitenspel had gefloten kreeg hij hiervoor (wel een beetje kinderachtig) de gele gele kaart door de scheidsrechter voorgetoverd. O17-1 speler Bart Schuurman maakte deze wedstrijd zijn debuut.

ARC bleef met kunst en vliegwerk de voorsprong vasthouden, echter in de allerlaatste tellen van de wedstrijd wist Forum Sport door niet goed uitverdedigen van ARC kant toch nog de 2-2 op het scorebord te krijgen.

Een gemiste kans op 3 punten. A.s. zaterdag staat er wederom een kraker op het programma. Op Zegersloot ontvangt ARC om 15.00 uur Excelsior Maassluis. Kom kijken en steun onze jongens.

Door: Wim Spruit