0 - 1

Excelsior M. JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

19 mei 2018 15:00

Laatste wedstrijden cruciaal voor ARC O19-1  Wie er in aanmerking komt voor nacompetitie zal op de laatste wedstrijddag worden bepaald. Het wordt een ongemeend spannend slot van deze competitie. Er zal a.s. zaterdag, hoe dan ook uit bij Quick Boys gewonnen moeten worden. Bij winst hangt alles af van het resultaat van de wedstrijd Spartaan tegen Alphense Boys. Verliest Spartaan dan ontloopt ARC de nacompetitie. In de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis begon ARC direct vol op de aanval spelen. Timo had een scoringskans maar schoot over. In de 25e minuut had Tjerk een mooie actie en speelde door naar Steven. Zijn voorzet werd door de doelman van Maassluis gepareerd. ARC viel aan waar het kon. Thomas ging er op rechts van door en zijn voorzet werd maar net door de verdediger van Maassluis naast getikt. Excelsior Maassluis kwam er niet aan te pas. Echter in de laatste minuut van de eerste helft kwam Excelsior Maassluis toch op voorsprong. Waar ARC de geboden kansen niet kon verzilveren liet de tegenstander zien hoe het wel moest. Ruststand 0-1
Dat iedereen daar vreselijk van baalde moge duidelijk zijn. De trainer pepte tijdens de rust iedereen weer op. Het vertoonde spel van de eerste helft moest gespeeld blijven worden en dan konden doelpunten niet uitblijven. Excelsior Maassluis bleef echter fier overeind door het spel waar mogelijk te ontregelen. ARC bleef onvermoeibaar knokken voor iedere meter. Maar verder dan een kans van de ingebrachte Jake van Heusden kwam ARC niet. Zijn schot vanaf de 16 meterlijn ging naast. De uitslag bleef onveranderd. Aan inzet gelukkig geen gebrek bij onze jongens maar het benutten van kansen zal in de laatste competitiewedstrijd alles bepalend worden hoe het vervolg er uit gaat zien. Op basis van het vertoonde veldspel is er in het elftal volop vertrouwen dat het in de laatste wedstrijd uiteindelijk toch goed gaat komen.

Door: Wim Spruit