3 - 2

ARC JO19-1

Onder 19, JO19-1, 2e divisie B

26 mei 2018 15:00

De beslissing is nu definitief gevallen in deze competitie. Alexandria'66 JO19-1 is kampioen geworden en ARC moet proberen om via de nacompetitie een plek in de 2e Divisie veilig te stellen. Hoe dan ook, ARC zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen, want zoals onze jongens afgelopen zaterdag aan de wedstrijd tegen Quick Boys begonnen is op zijn zachtst gezegd dramatisch te noemen.

Binnen het kwartier stond er voor Quick Boys al een 3-0 voorsprong op het bord. ARC wist niet waar men het zoeken moest en werd volledig overlopen in deze beginfase. Gelukkig herpakten ze zich en begonnen waar het kon de aanval te zoeken. In de 34e minuut ging Tren er op rechts vandoor en tikte fraai de 3-1 binnen. ARC deed er alles aan om voor de rust nog de anschluss-treffer te maken. Maar diverse pogingen liepen echter op niets uit.

In de tweede helft deed ARC hetzelfde als in de slotfase van de 1e helft. Er kwamen kansen over en weer. Het was aan aanvoerder doelman Boas Vet te danken dat Quick Boys niet verder uitliep. Met enkele zeer fraaie, maar ook moedige reddingen hield hij ARC (nog)  in de race om een beter resultaat te halen. Rond de 75e minuut was de prima ingevallen Jake van Heusden wederom succesvol en tikte de 3-2 binnen. Voor dit soort situaties blijkt hij een neusje te hebben. Ondanks de broeiende hitte perste ARC in de slotfase er nog alles uit om de wedstrijd toch nog te kantelen. Er werd echter niet meer gescoord. De uitslag van de naaste concurrent Spartaan’20 deed er nu helemaal niet meer toe. Zij wonnen thuis met 1-0 van onze Alphense buren.

De komende nacompetitie zal uitsluitsel moeten geven of we volgend seizoen wederom in de Tweede Divisie zullen acteren. A.S. Zaterdag speelt ARC thuis op Zegersloot de eerste nacompetitiewedstrijd tegen QUICK uit Den Haag. Het aanvangstijdstip is 14.15 uur.

Door: Wim Spruit