ARC JO19-1

Onder 19, JO19-1, Groep 1 23

2 september 2017 12:15

Imandt, R.L.B.

Na de oefenwedstrijden stond vanmiddag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Dat Jodan Boys altijd moeilijk te bestrijden is was vooraf al bekend. Ook deze middag was het al snel duidelijk dat het in deze wedstrijd niet anders zou verlopen.

Jodan Boys was in de beginfase de bovenliggende partij en ARC dreigde menig maal overlopen te worden. In de 37e minuut maakte Jodan Boys dan ook de verdiende 1-0. ARC kon tot aan de rust echter niets meer aan deze stand veranderen.

Dat er in de opstelling na rust een aantal mutaties zouden plaatsvinden moge duidelijk zijn. ARC gaf in de tweede helft beter partij en kreeg al naar gelang de wedstrijd vorderde enkele kansen. Ook werd het spel af en toe wat grimmiger het en kon dan ook niet uitblijven dat de goed leidende scheidsrechter niet anders kon doen dan een aantal gele kaarten te tonen. In de 65e minuut kwam ARC op gelijke hoogte. Een snoeihard afstandsschot van Luca Janszen spatte uiteen op de paal en uit de rebound scoorde Max van der Veer fraai de verdiende gelijkmaker. Het bleef tot aan het laatste fluitsignaal spannend. Beide ploegen kregen nog kansen om de winnende treffer aan te laten tekenen, echter tot scoren kwam men niet meer.

Het betere spel van ARC in de tweede periode geeft volop vertrouwen voor de volgende bekerwedstrijd thuis tegen DOSR op 9 september a.s.