5 - 4

Be Fair MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, Groep 1 04

16 december 2017 8:30

Wat een wedstrijd vandaag voor de MO15-1. De laatste poulewedstrijd voor de beker stond op het programma, tegen de meiden van Be Fair. De tegenstander had aan een punt genoeg, wij moesten winnen om door te gaan. En het werd een mooie ochtend….

Op het nog bevroren veld was het al snel raak, in ons voordeel. Al na een paar minuten kwamen we met 1-0 voor. Na een goede actie en voorzet van Thirza en de druk van Ilse schoot een verdediger van Be Fair in het eigen doel. Na die goede opening ging het spel aardig op en neer. Na een mooie actie van een aanvaller van Be Fair waren we te laat met een tackle waardoor we niet de bal maar de speelster raakte: een terechte penalty. Emma raakte de bal nog wel, maar het werd wel 1-1.

Na ongeveer 20 minuten kwamen we opnieuw op voorsprong. Iris lette goed op en schoot van een meter of 10 de bal goed binnen.  Weer 10 minuten later was het opnieuw raak in ons voordeel. Na een individuele actie kon Ilse van afstand uithalen. Ze schoot de bal hoog in de touwen, 3-1 voor ons. Maar de eerste helft was nog niet voorbij. In de laatste minuut kreeg Be Fair nog een vrije trap op een meter of 18. De muur werd neergezet, maar de bal vloog erover. Emma hield de bal nog tegen maar de rebound was voor Be Fair, 3-2. En direct floot de scheidsrechter voor rust.

We glibberden (het was best glad) richting de kleedkamer voor de limonade. De meiden hadden er vertrouwen in, maar iedereen begreep dat we er nog niet waren.

Na rust vloog het spel over en weer. Zeker in het begin was Be Fair de betere ploeg en moesten we vooral  verdedigen. Maar na een minuut of 10 gingen we ook zelf weer voetballen. Na het veroveren van de bal en een goede dieptepass van Joelle stond opeens Marit oog in oog met de keepster van Be Fair. Ze maakte het koel af en we kwamen daarmee op een 4-2 voorsprong.

Maar Be Fair gaf nog niet op. De druk nam toe en halverwege de tweede helft scoorde Be Fair de aansluitingstreffer, 4-3. En er volgde nog veel meer kansen voor Be Fair. Gelukkig was Emma in vorm en hield ze een hoop ballen uit het doel. Vlak voor tijd was het toch raak en kwam Be Fair op 4-4, een stand die voldoende was voor de gasten om poule-winnaar te worden.

Maar het bleek nog niet afgelopen….. Onze meiden bleven ervoor gaan. En in blessuretijd lukt het ons om Ilse vrij voor de keeper te krijgen en zij maakte het goed af! 5-4 voor! En toen nog een paar minuten…. en die waren spannend. Er kwamen nog kansen voor Be Fair, corners, schoten, maar dankzij  goed keeperswerk en het goede verdedigingswerk met het gehele team hielden we stand.

De scheidsrechter floot af en de blijdschap was groot! Een hele mooie teamprestatie, zo vlak voor de kerst. We gaan met een heel goed gevoel de winter in….