8 - 4

ARC JO9-9

Onder 9, JO9-9, Groep 8 46

9 september 2017 9:00

De ouders waren al vroeg uit de veren vanmorgen met de uit wedstrijd tegen Kamerik op het programma, met de vele regenval die de afgelopen uren uit de lucht was komen vallen wilde we wel weten of we nog even terug ons warme bedje in konden of dat we ons mentaal konden voorbereiden voor de wedstrijd. Na vele telefoontjes richting Kamerik was daar het verlossende woord er werd gewoon gevoetbald. We verzamelen ons om 7.50 uur op de parkeerplaats bij ARC, al gauw zijn we compleet en vertrekken we richting Kamerik, waar River en Nikki rechtstreeks naar toe zijn gekomen.

Het is nog steeds niet gestopt met regen dit maakt onze meiden niets uit en beginnen aan hun warming up. Nadat de tactiek en de opstelling is doorgenomen, gaan we van start. We starten fel op de bal en dit resulteert dat de meiden vaak voor de goal komen, maar het geluk, nog niet helemaal aan hun zijden is maar ze ruiken een goal. De tegenstander komt er af en toe gevaarlijk uit, maar deze ballen zijn een makkie voor Fiene die de eerste helft op de goal staat. Na goed doorzetten op het middenveld komt de bal bij Naomi en die schiet de bal keurig in het doel 0-1. Ook krijgt de tegenstander een paar kansen en maken ze de 1-1. gelukkig laten de meiden de koppies niet hangen want al snel maakt Beau haar 1ste Officiële goal 1-2. De meiden blijven lekker voetballen. Nikki krijgt nog een grote kans als ze alleen op de goal af loopt maar schiet in de handen van de keeper. Helaas kunnen we geen afstand van de tegenstander nemen en  krijgen we aan de andere kant wel de doelpuntjes tegen waardoor we met een 4-2 achterstand gaan rusten.

In de tweede helft beginnen we met een wijziging in de opstelling, Fiene heeft haar keepersshirt gewisseld met Nikki. Al snel na het eerste fluitsignaal komt Beau opzetten en maakt dit karweitje goed af BAM 4-3. We krijgen de kans op de 4-4 maar de keeper van Kamerik laat zich niet zomaar passeren en keert een paar schoten van ons. Kamerik komt op een 5-3 voorsprong, maar de meiden geven niet op en blijven druk uit oefenen op hun verdediging en komt de aansluitingstreffer van Fiene 5-4. Na een Fantastische safe van Nikki, blijft het spannend tot de laatste minuut. Kansen zijn er over en weer, waar Kamerik nog twee doelpunten maakt en de eindstand van 7-4 op het scorebord heeft gezet.

Trots op de meiden de hele wedstrijd in de regen gebikkeld en gestreden voor iedere grasspriet.

Uitslag 7-4 (4-2)  Naomi, Beau 2x en Fiene

Nikki Groenendijk, Beau Petersen, Anick vd Wijngaard, Fiene v  Lammeren, Indy Vernig, Naomi Vreeburg, Fenna Voskuilen, River de Ridder.