4 - 1

Nieuwkoop, JO9-5M

Onder 9, JO9-9, Groep 8 46

21 oktober 2017 10:00

De bekerwedstrijd van de JO9-9M tegen de jongens van Nieuwkoop stond op het programma deze zaterdag nadat deze eerder in september was afgelast. Voor de meiden blijft het spelen wel een dingetje tegen jongens. Enigszins gespannen beginnen de meiden aan hun warming-up waar Richard de honneurs waarneemt van de afwezige Maykel Petersen en Michiel Voskuilen.

De start is wat onwennig, zoekende naar de juiste posities. Zijn daar de eerste kleine kansen voor de meiden. Fiene en Fem krijgen de bal nog niet tegen de touwen. Het spel wordt voornamelijk op het middenveld gespeeld waar het erg druk is. Klein foutje in de verdediging van ARC wordt direct afgestraft door Nieuwkoop 0-1. De meiden laten hun koppies niet hangen en gaan op zoek naar de gelijkmaker, we krijgen een goeie kans maar de bal word te zacht ingeschoten. Na een mooie pass vanuit het middenveld komt Fem alleen voor de keeper en schiet de bal mooi in de hoek 1-1. Dit is tevens ook de ruststand.

De tweede helft starten we voortvarend, de meiden hebben door dat er vandaag niet verloren hoeft te worden. We spelen wat dichter op de helft van de tegenstander om de tegenstander zo sneller onder druk te zetten dit heeft direct resultaat. Na een mooi schot op doel maakt Fem haar tweede van vandaag 2-1. Nieuwkoop komt er met af en toe een tegenstoot uit maar Nikki is niet te passeren in de tweede helft. Als de bal voor Kim haar voeten komt bedenkt ze zich niet en met een hard schot is het 3-1. Na de aftrap van Nieuwkoop wordt de bal direct onderschept en is het Sanne die de bal kapt en met haar rechtervoet de eindstand van 4-1 op het scorebord weet te zetten.

De meiden hebben vandaag laten zien dat er ook tegen jongens gewonnen kan worden en hebben weer een overwinning op zichzelf behaald.

Uitslag 4-1(1-1)  Fem 2x, Kim, Sanne

Nikki Groenendijk, Sanne Janssen, Anick vd Wijngaard, Fiene v  Lammeren, Indy Vernig, Kim van Ooy, Fem Troe, River de Ridder en Tess Janssen.