Zeeburgia JO19-1

3 - 2

ARC JO19-1

23 augustus 2017 19:00

Zeeburgia, getraind door oud profvoetballer Ferdi Vierklauw, drukte vanaf het eerste fluitsignaal onze jongens direct met de neus op de feiten dat dit het niveau is wat het komende seizoen te verwachten zal zijn. De snelheid waarmee de aanvallen van Zeeburgia elkaar opvolgden waren voor onze achterhoede in die beginfase een ware plaag.

Binnen 10 minuten stond er dan ook een 3-0 voorsprong voor Zeeburgia op het scorebord. ARC herpakte zich hierna gelukkig en begon langzaam onder de druk uit te komen. Dit resulteerde rond de 20e minuut in 2 doelpunten van Steven vd Pijl, waaronder een benutte strafschop. Tot aan de rust ontstonden er over en weer kansen. Boas Vet moest dan ook meerdere malen met goed keeperswerk in actie komen om de achterstand niet groter te laten worden.

Na de rust bleven beide ploegen redelijk in evenwicht. ARC had bij vlagen het betere van het spel en kreeg prima kansen om te scoren maar helaas stond het vizier van een aantal spelers nog niet goed scherp. Ook Zeeburgia kreeg nog enkele kansen maar Boas Vet liet zich niet meer passeren, wederom door fantastisch keeperswerk.

Al met al een leerzame oefenwedstrijd. Zaterdag ontvangt ARC op Zegersloot ARGON, eveneens ook uitkomend in 2 divisie. Dus weer een prima krachtmeting voor onze jongens. De prima gespeelde 2e helft tegen Zeeburgia geeft volop vertrouwen voor de ontmoeting tegen ARGON. De aanvang van deze wedstrijd is 14.15 uur. U bent van harte welkom op ons prachtige Sportpark Zegersloot.