0 - 2

ARC JO15-2

Onder 15, JO15-2, 1e klasse 2

21 september 2017 18:30

Afgelopen donderdag onze eerste competitiewedstrijd tegen DOSR. De kermis in Roelofarendsveen was al begonnen dus het was even puzzelen hoe daar te komen. Dat gold voor de mensen , maar ook voor de kleding..(inside joke!) maar om 18.30u waren we netjes aangekleed en klaar voor de wedstrijd.
Dat de jongens er zin in hadden, bleek wel. Snel werd het initiatief genomen en met netjes combinerend voetbal en goed druk zettend creëerden we de eerste kansen. Na 5 minuten gaf Beau de bal mooi door op Wessel die lekker subtiel de bal om de uitkomende keeper speelde en de 0-1 scoorde.
Vandaag voor het eerst overigens dat we met alleen C2 spelers speelden ( wel met Caine op doel, die gaat straks verder de C1 versterken). Beau, Coen, Lucas en Sem N. startten achter. Indy, Tim en Jay , midden en vóór Levi, Sem K. en Wessel. In de 2e helft wisselden Daan , Sam, Dylan en Fabrice.
De eerste helft bleven we de aanval zoeken, Caine had weinig tot niets te doen. 10 minuten vóór rust kreeg Levi de bal. Hij speelde als vanouds, maakte mooie acties en was niet egoistisch. Nadat hij zich vrij had gespeeld passte hij netjes af op Sem K die er beter voorstond. Sem kon hem makkelijk intikken en maakte zo de 2-0.

Dan de 2e helft. We wilden te graag de score vergrootten maar vergaten eigenlijk de afspraken. Ondanks enkele zeer goed kansen bleef het uiteindelijk 2-0. Een terechte overwinning, maar 5-0 had de krachtsverhoudingen m.i. beter weergegeven.
Wel lekker: starten met 3 punten, geen kans weggegeven en dus achter de “0 ‘weten te houden. Maar hoe de daadwerkelijke krachtsverschillen zijn in de poule is nog onbekend. Ondanks dat DOSR een JO15-1 team is, spelen hier relatief veel 1e jaars C’tjes in. Dus een echter graadmeter zal de volgende wedstrijd ( over twee weken) tegen Woerden zijn, waar we ons oude teammaatje Tristan tegen zullen komen.