0-10 overwinning in derby tegen Alphense Boys

ARC MO11-1

Meisjes onder 11, MO11-1, 2e klasse 5

30 september 2017 11:30

Onbekend

Zaterdag 30 september 2017, alweer de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. De eerste was gewonnen met 3-1 en de meisjes hopen op dezelfde weg door te kunnen gaan. Vandaag is (voor de meeste meisjes) de 1e derby tegen Alphense Boys. Coach Richard heeft als speler menige derby’s meegemaakt (14 jaar speler bij Alphense Boys), maar nu voor het eerste aan de ander kant. Het zag er nog naar uit dat Sanne niet kon spelen, maar door intensieve begeleiding van de fysio is ze op tijd fit. Uit voorzorg begint ze wel als wissel. Scheidsrechter in dienst van Alphense Boys is Eric Streefland, bekend (berucht) bij de supportersouders van ARC.

ARC komt uitstekend uit de startblokken, de tegenstander wordt direct onder druk gezet. Het hele team jaagt, van voor naar achter, op de bal. In de 1e minuut krijgt Isis een kans op aangeven van Lot. Ook Ilse krijgt twee kansen. Een schot van Maud gaat via de keepster naast. De kansen blijven komen. Maud, Isis, Ilse, Senna en Isa weten de bal er niet in te krijgen. Een geplaats schot van Ilse komt op de paal. In de 11e minuut dan eindelijk de verdiende voorsprong. Spits Ilse scoort op aangeven van Maud de 0-1. In de 13e en 14e minuut krijgt Senna twee kansen, maar is het Ilse die de 0-2 maakt op aangeven van Isis. Moeder Rowena  is er ook weer bij en kan gelijk genieten van de Isis show . Op het middenveld is het Isa die weer voor de zoveelste keer de bal afpakt en de bal in de diept speelt op Isis. Met haar snelheid is Isis de verdediging van Alphense Boys de baas en scoort de 0-3. In de 17e minuut komt Alphense Boys voor het eerst in de zestien van ARC, maar daar staat keepster Liv, die de bal geweldig tegen houd. In de 20e minuut krijgt de Boys een corner, deze wordt door ARC weggewerkt en de bal komt bij Isis. Uit deze counter scoort ze de 0-4. Net voor de rust stopt Sanne de aanval van de tegenstander en weet ze met een geplaatste pass Isis te vinden, die de 0-5 op het scorebord brengt. Tevens de ruststand.

In de rust geeft coach Peter aan dat er goed gevoetbald wordt en dat ze  in de tweede helft zo door moeten blijven gaan. Isis gaat weer verder waar ze gestopt was. Maud verovert de bal en speelt op Senna. Senna speelt zich knap vrij en weet Isis te vinden die voor de 0-6 zorgt. Ook de 0-7 is van Isis, op snelheid is ze er weer vandoor en de 0-8 scoort ze uit een verre ingooi van Lot. Kort na elkaar krijgen Linda (hands) en Lot (overtreding) een gele kaart van de scheidsrechter. Dat verdedigers van ARC kan verdedigen is bekend, maar ze kunnen ook aanvallen. Met nog een kwartier te spelen worden Linda, Kim en Sanne in de aanval geplaats en gaan Isis, Ilse en Maud in de verdediging staan. Sanne en Kim weten de verdediging van de tegenstander bezig te houden en krijgen wat kansjes. Na een mooie actie van Kim, weet Sanne de laatste zet te geven en scoort haar 1e doelpunt ooit, 0-9. In de laatste minuut speelt Kim twee verdedigers op snelheid uit en weet de 0-10 te scoren.

In de hele wedstrijd hoeft Liv maar twee keer op te treden en dat doet ze voltreffelijk. Ze weet haar concentratie te behouden, ondanks ze verder weinig te doen krijgt. Haar uittrappen komen bijna altijd aan bij een medespeelster.

Weer een terechte overwinning voor dit meisjesteam. Een echte teamprestatie en ook weer met goed verzorgt en mooi voetbal. De meisjes zijn ook weer blij dat Saskia er weer was om te komen kijken. Ze kreeg gelijk knuffels van de meisjes

Volgende week zaterdag 7 oktober 2017 staat de tweede derby alweer op de planning, thuis tegen Alphia.

Uitslag: 0-10 (0-5), Liv Schlingmann, Linda Knopperts, Lot Bolder, Sanne Janssen, Kim van Ooij, Isa van Brenk, Senna de Jong, Maud Lefeber, Ilse Bol en Isis Voskuilen. Supporters 45