ARC JO9-9

Onder 9, JO9-9, 8e klasse 30

30 september 2017 8:30

Voor velen ging de wekker eerder dan dat deze op schooldagen af gaat, toch is iedereen op tijd aanwezig om onze weg te vervolgen naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Blijdorp. Daar aangekomen was het even zoeken naar een parkeerplek, lekker omkleden, warming up gedaan en knallen voor onze tweede competitiewedstrijd.

Nadat de scheids had gefloten voor de eerste helft was het nog even aftasten, algauw kwamen de meiden weer in hun vertrouwde spel. We creëerde wat kansjes via Fiene,die telkens een tegenstander op haar weg vond. ARC heeft het betere van het spel en een goal zou wel een verdiend spelbeeld geven. Naomi blijft op het middenveld fel op de bal en schiet op haar beurt in het zijnet. Bij het uittrappen van de keepster zetten we de tegenstander goed onder druk en daar heeft Blijdorp het lastig mee, dit lijdt tot een uitbal van ARC, deze wordt door Naomi snel genomen en dribbelt het veld in, en schiet op het doel en maakt de bevrijdende 0-1. Af en toe krijgen we in de eerste helft een paar tegen stootjes, Indy staat achterin heerlijk de ballen weg te trappen. ARC krijgt via Beau, Fiene en Naomi de kans om de score uit te breiden maar helaas worden onze aanvallen geblokt of netjes door de keepster gepakt.  We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

We beginnen de tweede helft waar we gebleven waren, en zetten de tegenstander weer onder druk, helaas resulteert dit niet in grote kansen voor onze meiden. Blijdorp komt wat beter in de wedstrijd en zet ons middenveld met River, Anick en Fenna flink onder druk en wij krijgen de bal nog lastig vooruit. Uit een aanval van Blijdorp vergeten we de bal goed uit te verdedigen en komt de bal bij de tegenstander te recht en maakt er 1-1 van, Nikki is kansloos op deze bal. Helaas blijft de tegenstander in de tweede helft iets beter en na een mooie actie van een Blijdorp speelsters maakt ze de 2-1. Wij blijven knokken en vechten voor iedere bal, dit resulteerd in kleine kansjes. Daar is dan toch de verdiende gelijkmaker en die wordt echt op mooie wijze gemaakt door beau, die de bal hard in het doel schiet en krijgt hiervoor van alle toeschouwers een mooi applaus. We kunnen goed leven met een 2-2 eindstand! Eerste helft waren wij beter en tweede helft zij dus prima uitslag.

Uitslag 2-2(0-1)   Naomi, Beau

Nikki Groenendijk, Beau Petersen, Anick vd Wijngaard, Fiene v  Lammeren, Indy Vernig, Naomi Vreeburg, Fenna Voskuilen, River de Ridder.