4 - 8

ARC JO9-2

Onder 9, JO9-2, 3e klasse 5

7 oktober 2017 8:30

ARC JO9-2 speelt uit bij Sportlust ’46 in Woerden tegen JO9-3. Na beide competitie duels gewonnen te hebben staan we op de 2e plaats. De koploper heeft vorige week 22 doelpunten gemaakt tegen onze tegenstander vandaag dus onze missie vandaag om dit weer recht te trekken.

Direct na de aftrap is het al bijna raak, linksbuiten Thijs schiet maar net naast en de tegenstander is gewaarschuwd. Een minuut later is het dan toch raak, middenvelder Julian stoomt op en schiet met een poortje de 0-1 binnen. Daarna komen er 2 grote kansen voor de rechtsvoor Eymen, 1 ervan bijna met open doel, maar hij revancheert zich door alsnog de 0-2 er in te schieten. Even later mag Eymen zijn tweede doelpunt beschrijven door een penalty te benutten na een handsbal van de tegenstander om een doelpunt te voorkomen. Het gaat dus voortvarend en binnen 5 minuten 0-3, dit lijkt inderdaad op de vooraf besproken storm van aanvallen en doelsaldo verbetering. Maar dan zijn de tegenstanders wakker en krijgen de spelers van ARC JO9-2 het gevoel dat we zelf de doelpunten kunnen gaan maken i.p.v. uitgespeelde kansen te creëren… in de eerste time-out bespreek ik dit dat we meer moeten gaan rondspelen. In Q2 beginnen we weer beter rond te spelen, maar een counter zorgt voor de 1-3 hierbij wordt onze keeper Bram geraakt en hebben we hem tijdelijk even moeten vervangen voor Lucas onze andere keeper. We pakken de draad weer op en aanvaller Damian wordt tot twee keer toe door een perfecte pass gegeven door Nigel in scoringspositie gebracht, Damian geeft ons weer een comfortabele marge met zijn 1-4 en 1-5.

Na de rust volgen er nog schoten op de paal door Damian en Nigel. Geheel tegen de verhouding in valt plotseling de 2-5, Eymen schiet met zijn hattrick de 2-6 erin. De laatste actie voor de time-out is een lobje van Damian over de laatste tegenstander en volleert vervolgens de bal welke met een doffe knal op de lat belandt. Na de time-out starten we wat onoplettend en is daar ineens de 3-6. De tegenstander krijgt hoop en twee belangrijke reddingen van keeper Lucas zijn noodzakelijk, Ook Thijs en Bram zorgen op dat moment in de verdediging dat we geen averij oplopen. Het team herpakt zich en ook Damian mag met een afstandsschot zijn hattrick vandaag optekenen 3-7. Vrijwel direct na de aftrap krijgt Jullian, die zorgde voor de openingstreffer, de afsluitingstreffer voor ARC JO9-2 in het doel 3-8. Sportlust ’46 maakt vlak voor tijd nog de 4-8.

Helaas is het doelsaldo niet heel erg verkleind, maar 9 punten uit 3 wedstrijden….  maken de trainer trots. Op naar volgende week en hopen dat de koploper punten gaat morsen.