1 - 0

ARC MO11-1

Meisjes onder 11, MO11-1, 2e klasse 5

14 oktober 2017 8:30

Woubrugge heeft net als ARC nog geen wedstrijd verloren. Woubrugge is een fysiek sterke ploeg, maar dat is ook niet gek. Deze ploeg zou eigenlijk in de competitie MO13-1 moeten uitkomen. In de ploeg speelt een dame die over twee weken 12 jaar oud wordt en ook drie meisjes die dit jaar nog elf moeten worden. Verzamelen om 7:45u bij ARC en nadat Peter en Simone (iets te laat) gearriveerd waren, kan de tocht naar Woubrugge gemaakt worden.

Voor de wedstrijd haalt Peter het strijdplan nog even aan. Kort op de bal, de tegenstander geen ruimte geven, niet bang zijn en lekker de beuk erin tegen de grote meisjes. En dit deden de meisjes ook.  De verdediging houdt de spitsen kort en strak. Het middenveld geeft druk op de bal en de spitsen jagen de verdediging  op. Het is duidelijk te zien dat Woubrugge dit niet gewend is. ARC is duidelijk een sterkere tegenstander, dan wat Woubrugge in de eerdere wedstrijden heeft gehad. Het spel speelt zich in het begin op het middenveld af, maar ARC wordt steeds brutaler en is zelfs gevaarlijker. In de 7e minuut krijgt Isis een kans, maar komt net te kort om de bal in het doel te schieten. Verdedigend heeft ARC de zaakjes goed voor elkaar. De spitsen worden op afstand van het doel van Liv gehouden. In de hele eerste helft krijgt Woubrugge geen enkele doelkans. In de 21e minuut speelt Lot de bal op Isis. De keepster houdt de schot van Isis tegen en in de rebound weet Ilse ook niet te scoren. In de 24e minuut krijgt Isis nog een kans, helaas kan ze deze niet benutten. Het is te zien dat de verdediging van Woubrugge meer fysiek spel nodig heeft om de spitsen van ARC uit te schakelen, handen en voeten worden gebruikt. De scheidsrechter had voor meer overtredingen mogen en moeten fluiten. Ruststand 0-0.

In de rust geeft coach Peter aan dat het goed gaat, dat de meisjes beter zijn dan Woubrugge, ondanks hun fysieke spel. In de tweede helft blijft ARC doorgaan, wat resulteert dat Isis in de 5e minuut een kans krijgt. Ze wordt net op het laatste moment verdedigd door Woubrugge. De meisjes van ARC blijven de overhand houden, alleen de verdiende beloning blijft uit. En als zo vaak krijgt de ploeg die het minst verdiend de voorsprong. In de 13e minuut komt de spits van Woubrugge voor het eerst los van Linda en Sanne en raakt ze keihard de paal. Kort hierna wordt de spits goed verdedigd door Lot en Kim, maar wordt haar schot aangeraakt en komt deze via de kluts voor de voeten van een speelster van Woubrugge en scoort de 0-1. Ondanks deze tegenslag pakt ARC het spel weer op. In de 19e minuut krijgt Isis een grote kans, maar deze  weet ze net niet te scoren. In de laatste minuten wordt er alles of niks gespeeld door ARC. Uit de diverse speldenprikjes valt de bal net niet goed om de verdiende gelijkmaker te maken. De eindstand is 1-0.

Dat Woubrugge moeite had met het spel van ARC was ook te zien aan de trainer. Bijna de hele 2e helft stond hij meters in het veld om zijn team verbaal te coachten. ARC had de betere kansen, maar het mocht helaas niet baten. Een gelijkspel was minimaal verdiend.  Er is door de meisjes van ARC gespeeld met passie, inzet en zonder ontzag voor de tegenstander. ARC was zeker het betere team. Door dit soort wedstrijden wordt je als voetballer alleen maar beter

Uitslag: 1-0 (0-0), Liv Schlingmann, Linda Knopperts, Sanne Janssen, Kim van Ooij, Lot Bolder, Isa van Brenk, Senna de Jong, Maud Lefeber, Ilse Bol en Isis Voskuilen. Supporters 32