Geflatteerd 3-0 verlies tegen Meerburg JO15-1

3 - 1

ARC JO15-2

Onder 15, JO15-2, 1e klasse 2

28 oktober 2017 10:00

Meerburg "uit". Op een nieuw maar winderig complex speelden we tegen de lokale JO15-1. Een team dat net als wij geen ideale start hadden gemaakt in deze competitie en dus graag voor de volle winst zou willen gaan.
Maar dat gold ook voor ons. Na een week met goede trainingen maar met helaas geen volledige fitte selectie, werd het strijdplan opgemaakt.
De eerste helft gaf een licht overwicht van ARC te zien. Achterin stond de organisatie, maar de scherpte ontbrak. Naarmate de eerste helft vorderde zat de 1-0 voor ons eraan te komen, met vlak voor rust nog enkele kansjes. Helaas .. 0-0 bij rust dus.

En dan de 2e helft. Nog even bijpratend met oude bekenden of even je fototoestel klaarleggen, betekende het gemis van 3 doelpunten.. Binnen 30 seconde scoorde Meerburg en herhaalde dat nog 2x binnen de volgende 5 minuten... Een geweldige start voor Meerburg, maar een enorme domper voor ons.  Johan Cruijff zei ooit: Voetbal is een spel van fouten... nou dat beheersten wij prima, die 5 minuten.
Vervolgens werden er drie nieuwe aanvallers ingebracht ten koste van het middenveld en de verdediging. De druk werd weer opgeschroefd maar leidde niet tot doelpunten.
Tot een paar minuten voor tijd. Sem K. werd binnen de 16m neergelegd en Wessel benutte de penalty. 3-1.  Het was daarna te laat voor een echt slotoffensief en zwaar teleugesteld verliet ARC het veld. 3 punten uit 4 wedstrijden..De enige lichte troost is dat in  deze eerste klasse bijna alle 1e jaars het moeilijk hebben in deze door vnl. 2e jaars competitie. De trainers Donald en Luan staan voor een mooie uitdaging om tijdig het tij te keren. Dat moet gaan lukken!