5 - 5

Stolwijk JO9-1

Onder 9, JO9-1, 1e klasse 4

7 oktober 2017 10:00

ARC JO9-1 speelt thuis in Alphen aan den Rijn een ingelaste competitiewedstrijd tegen Stolwijk JO9-1. Dit team is toegevoegd aan de 1e klasse aangezien ze in de 2e klasse alle wedstrijden met ruime cijfers winnen. Ruststand 1-4. Eindstand 5-5.

Eerste helft: Deze morgen is iedereen vroeg van de partij. Er staat namelijk een fotomoment gepland voor op de ARC site. Om 10.00 is vervolgens het fluitsignaal voor de eerste helft. Tegen de afspraken in starten de rood-zwarten slap. Voorin kunnen de jongens weinig 'potten breken' en achterin is het een geklungel van jewelste. Elke ploeg heeft wel eens een dag dat het niet lekker loopt. Voor ARC is het vanmorgen zo'n dag. Na een paar minuten komt Stolwijk op voorsprong 0-1. Stolwijk maakt goed gebru ik van de off-day van ARC en combineert er hevig op los. De 0-2 valt uit een counter. ARC maakt nog wel de aansluitingtreffer. Senne tikt in de rebound na een schot van Justin binnen. Maar.... de 1-3 en 1-4 vliegen er achter elkaar in. De scheidsrechter blaast gelukkig voor ARC snel af. Tijd voor een ' donderpreek'..... :)

Tweede helft: Met de spreekwoordelijke 'teller op nul' en enkele omzettingen starten de Alphenaren de tweede helft. De afspraak is om vooral te genieten, plezier te maken en inzet te tonen. Resultaat is nu even ondergeschikt. Tim maakt met een geweldig afstandschot de 2-4. ARC zit weer in de wedstrijd. Senne maakt zijn tweede en zorgt voor de 3-4. Dit is het omslagpunt. Lachende gezichten en veel inzet bij de rood-zwarten. De wedstrijd is nu gelijkwaardig. Een schot van Stolwijk dreigt de kruizing in te vliegen maar 'Bikkel' Daan redt zijn team en kopt de bal knap weg. Zeer belangrijk. Als ook keeper Milan goed ingrijpt door (ver uit zijn doel) de bal met d e voeten te onderscheppen bij een uitbraak lijkt een wonder aanstaande. Die volgt dan ook. Justin omspeelt aan de rechterzijde van het veld zijn tegenstander, zet goed door en schiet fraai de belangrijke 4-4 in de touwen. Linker en rechter verdediger Joep en Ravi geven hun directe tegenstander vanmorgen geen kans door zich als ' terriërs ' volledig in hen vast te bijten. De Stolwijk aanvallers worden er moedeloos van. Youssef brengt (zelfs) de Alphenaren fraai op voorsprong? Helaas wordt de mooie goal onterecht afgekeurd. Het zou toch niet waar zijn? Tim maakt toch de 5-4. Hier neemt Stolwijk echter geen genoegen mee en redt vlak voor tijd terecht een punt door de 5-5 binnen te schieten. Dit is tevens de eindstand.

Kortom: ARC heeft vandaag een moeizame dag. Door inzet en veerkracht te tonen wordt, na een valse start, toch heel knap een punt veilig gesteld.

ALS HET NIET GAAT ZOALS HET MOET, DAN MOET HET MAAR ZOALS HET GAAT.