ARC JO9-1 vecht zich knap terug na achterstand

4 - 4

Olympia JO9-1

Onder 9, JO9-1, 1e klasse 4

4 november 2017 9:45

Zaterdag  4 November 2017, speelt ARC JO9-1 thuis in Alphen aan den Rijn een competitie duel tegen Olympia JO9-1 uit Gouda. Olympia is een mooie tegenstander. De 'Gouwenaren' beschikken over een soortgelijk team als ARC. Veel snelheid en voetballend vermogen met tevens goede resultaten in de afgelopen weken...

Eerste helft: De afgelopen week is er door het team goed en lekker getraind. Er is door trainers Ron en Stan ook geoefend op wedstrijdsituaties Zoals bijvoorbeeld corners, afwerken en het opbouwen bij balbezit van de keeper. De rood-zwarten starten slap aan de wedstrijd. Olympia profiteert hiervan en schiet rap de 0-1 binnen. Vervolgens valt de 0-2 via een lobje over een kansloze maar overigens vandaag prima keepende Milan in het net. Vlak voor het rustsignaal maakt Justin de aansluitingstreffer 1-2. Bij balver lies (verdedigend) zit het prima bij ARC maar bij balbezit (aanvallend) is het vandaag wat slordig en kunnen de jongens weinig potten breken. De snelle en behendige Tim speelt zichzelf goed vrij maar de Goudse keeper staat steeds op de goede plek. Soms zijn er van die dagen dat het (mede door een prima tegenstander) voetballend niet wil lukken. Dan maar de spreekwoordelijke mouwen opstropen en met werklust de punten binnenslepen. Dat doen de Alphenaren dan ook. Een dik compliment en het winst- en leerpunt van van vandaag. De ruststand is 1-2. Tijd voor limonade en even op adem komen!!!

Tweede helft: Na een moeizame eerste helft starten de Alphenaren met Daan en Senne in de voorhoede. Dit werpt z'n vruchten af. De fysiek sterke Daan zorgt voor veel onrust,  'herrie' in de Goudse defensie en laat met goede schoten bijna het net trillen. ARC komt hierdoor meer in de wedstrijd en maakt via een prachtgoal van Senne de gelijkmaker. Wederom komt Olympia op voorsprong. Het wordt 2-3 en 2-4. De laatste 10 minuten zijn billen knijpend en tenenkrommend. De Alphenaren zetten nog één keer druk voor een puntje? Youssef schuift vanuit de achterlinie regelmatig naar voren en zet zo druk op de Gouwenaren. Ravi neemt een Corner van rechts en krult de bal werkelijk pracht over de keeper in de verste hoek. 3-4? Helaas..  De bal mag vanuit een corner niet direct op goal worden geschoten. In het kader van eerlijk is eerlijk en regels zijn regels wordt het doelpunt afgekeurd. ARC laat zich echter niet kisten en zoekt driftig verder. Justin prikt de bal voor de tweede maal fraai achter de Olympia sluitpost 3-4. De laatste minuten zijn spannend. Rots in de branding Joep kegelt aan de linkerzijde van het veld tot tweemaal toe zijn tegenstander van de bal, voorkomt hiermee een grotere achterstand en houdt zijn ploeg in de race. Vlak voor tijd is het dan eindelijk raak. Een voorzet op maat van Ravi wordt door Justin hard op doel gekopt. Met een beetje geluk valt de bal via de rug van een Olympia verdediger in het net. 4-4. Dit is tevens de welverdiende en terechte eindstand...

Kortom: Het was voetballend gezien niet helemaal de dag van ARC JO9-1. Tot tweemaal toe komt de ploeg met twee goals verschil op achterstand. Door hard werken, goede teamspirit en doorzettings-vermogen halen de Alphenaren een welverdiend punt binnen. Een leuke spannende en leerzame voetbalmorgen.