3 - 3

ARC MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, Hoofdklasse 1

4 november 2017 8:30

Zaterdag 4 november vertrok de MO15-1 al heel vroeg naar Oegstgeest waar om 8.30 uur tegen Oegstgeest MO15-1 gespeeld moest worden.

De meiden waren goed wakker en hadden er zin in. Na een goede warming up, de strenge pascontrole door de scheidsrechter en het handen schudden met de tegenstander ging de wedstrijd van start.

De teams bleken aardig aan elkaar gewaagd en over en weer kwamen er wat kansen. Na een minuut of 10 bleef na een duel de bal hangen voor het doel van Oegstgeest en was Thirza er heel snel bij en kon ze de bal binnenkoppen. 10 minuten later was het opnieuw raak. Na goed doorgaan van Thirza naar de achterlijn kon ze de bal goed terugleggen en kon Joelle van 16 meter de bal mooi binnenschieten! Vlak voor rust schoten de meiden van Oegstgeest nog een bal hard op de lat, maar gelukkig konden we met een 0-2 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Ook na rust kwamen we goed uit de startblokken en al snel werd het 0-3. Na een mooie pass van Thirza kon Marit de bal keurig over de keeper heen lobben. Daarna ging het mis…. Binnen een minuut of 5 kregen we 3 tegendoelpunten om onze oren. Twee ballen die vanuit de kluts goed vielen voor de voeten van speelsters van Oegstgeest en een mooi hoog schot van afstand zorgde voor de 3-3. De tegenstander kreeg vleugels en wij moesten ons herpakken.

Door hard werken kwamen we terug in de wedstrijd en met name door strijd wisten we de stand op 3-3 te houden. Na de gelijkmaker hebben we zelf eigenlijk geen kansen meer gehad. De tegenstander nog wel, vlak voor tijd belandde een afstandsschot via de vingertoppen van Emma op de lat.

Na dit soort wedstrijden voelt het toch als 2 verloren punten en niet als een gewonnen punt. Al stonden (en staan) deze meiden een stuk hoger in de stand.

Volgend week spelen we weer vroeg, weer om 8.30 uur, maar dit keer een thuiswedstrijd. Dan is Berkel de tegenstander.