ESTO JO15-1

Onder 15, JO15-2, 1e klasse 2

4 november 2017 10:15

In de voorbeschouwing hadden we goede hoop. Goed getraind afgelopen week, prima gemotiveerd en klaar voor de strijd tegen de koploper. Maar dat het niet makkelijk zou worden, wisten we..
ESTO JO15-1 was nog ongeslagen na 5 competitiewedstrijden met een doelsaldo van 25 vóór en 5 tegen.

De wedstrijd startte met een goede gefocust ARC. Er werd gelijk druk gezet op de mooie maar vochtige grasmat. Na 5 minuten gleed de laatste man uit bij het uitverdedigen. Sem K.,  alert, veroverde de bal en schakelde de keeper uit. 1-0! Prima start. De rest van de eerste helft leverde een mooi gevecht op tussen de fysiek sterke mannen uit Bodegraven en de strijdlustige kereltjes uit Alphen.  We hadden na 20 minuten nog geen echte kans weggegeven maar kregen een vrije trap tegen op de rand van de 16m.  Er werd een hard schot op doel gelost en niemand reageerde, dus plots was het 1-1. Balen.  Wat later was het rust.

Dan de tweede helft. De spanning nam toe. En dan op bijna dezelfde plek als in de eerste helft, een vrije trap op de rand van de 16m. Maar nu dus voor ARC.  Jay krulde hem perfect in de alleruiterste hoek, net buiten het bereik van de - toch lange- keeper..prachtig! 2-1. Nu dus vasthouden, mannenn.
Maar dat bleek toch moeilijk. want enkele minuten later werd een aanval dwars door het midden door ESTO mooi afgerond. 2-2.
Dan blijkt de vechtlust van onze mannetjes: Koppie omhoog en vol in de aanval. Dylan was hier een mooi voorbeeld van en vanaf rechts passeerde hij, bijna op de achterlijn, zijn man, kreeg hem voor en Jay knalde hem er lekker in : 3-2. Ontlading (en een beetje ongeloof) in en naast het veld. Heerlijk!

En vervolgens nog 20 minuten te spelen. Langs de lijn nam de spanning toe. Waar de een genoot van een geweldig stijdend ARC kreeg een ander bijna een zenuwinzinking.. Op het veld namen de frustraties bij ESTO ook toe. Ze hadden, zeker in hun ogen, de scheids niet mee en na 5 keer winnen voelt verliezen helemaal niet lekker. Daarnaast bleek dat strijdlust belangrijker was dan het grote fysieke verschil in deze leeftijdsgroep.  Maar uiteindelijk blies de scheids af.. een geweldige prestatie van dit 1e jaars teams! Top gedaan ook trainers Donald en Luan.  En Carwash Easy and Go, bedankt als balsponsor, top!