5 - 0

ARC JO15-2

Onder 15, JO15-2, 1e klasse 2

11 november 2017 12:45

25 minuten lang was ARC heerser op het veld. Vloeiende combinaties, prima positiespel. Iedereen voerde de tactische opdrachten perfect uit. We waren geen moment onder de indruk van de fysieke kracht van de 1 jaar oudere mannen van Sportlust ‘46 JO15-1.
Op de bank en ook langs het veld waren wij aan het genieten. Het zonnetje scheen en iedereen was optimistisch over de afloop. Dit moest toch goed komen!
Het enige waar wij op zaten te wachten was de beloning, een doelpunt. Er werden kansen gecreëerd maar, en dat hebben we helaas al eerder gezien, een echte afmaker ontbreekt.

Maar dan. Tien minuten voor rust. Een aanval van Sportlust. Duncan komt goed uit zijn goal maar in het duel met de spits wordt hij ongelukkig met de knie geraakt tegen zijn dijbeen. Enorm pijnlijk. We proberen hem op te lappen en hopen dat hij de rust kan halen. Met pijn en moeite gaat hij door. Ondertussen beginnen de donkere wolken zich ( letterlijk) boven het veld te verzamelen. De regen barst in alle hevigheid los. Vervolgens, één minuut voor rust. Een snelle aanval van Sportlust waarop de tot dan toe bijna feilloos spelende verdediging net niet alert genoeg is en Duncan dit door de blessure ook niet kan compenseren.. Geheel tegen alle verhoudingen in scoort Sportlust ‘46.. 1-0. Vlak daarna rust.

In de rust twijfel. Duncan krijgt pijnstillers en een icepak. Toch even proberen. Levi loopt zich wel alvast warm.
De tweede helft.

Mentaal kwam de 1-0 keihard aan. Waar in de eerste helft alles gesmeerd liep, was dat in de 2e helft weg. Na 5 minuten een aanval over rechts van Sportlust. Hetzelfde gebeurt er dan als in de eerste helft..en het staat 2-0.
Duncan wordt dan definitief gewisseld ( sterkte vent!) en Levi neemt het over.
Maar eigenlijk is de wedstrijd al gelopen. Mentaal gebroken, wel proberen er wat van te maken, maar het niet echt meer kunnen. En daar profiteren de oudere mannen van Sportlust ’46 optimaal van.
Dat het uiteindelijk 5-0 wordt, tja, daar balen we allemaal van. We putten echter alle hoop en moed uit de eerste helft en hopen dat we snel weer compleet zijn en de goede weg kunnen vervolgen.

En de beste man van het veld vandaag? De scheidsrechter!! Zelden zo’n goede, duidelijke, eerlijke, menselijke en rechtvaardige scheidsrechter gezien als vandaag! Marcel Rietveld! TOP!!