2 - 1

Berkel MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, Hoofdklasse 1

11 november 2017 8:30

De meiden van de MO15-1 hadden vandaag thuis tegen Berkel weer een nieuwe kans om de 1e overwinning in de competitie binnen te slepen. Ondanks het vroege tijdstip waren de meiden goed wakker en ze lieten de 1e 15 minuten snel combinatievoetbal zijn. De tegenstander kwam nauwelijks aan de bal en coaches Romy en Rianne waren zichtbaar erg tevreden. Het was dan ook een schoolvoorbeeld van een van Cruijffs wijze lessen: als jij de bal hebt heeft de tegenstander hem niet en kunnen ze ook niet scoren. Helaas werd het duidelijke veldoverwicht niet in doelpunten omgezet. Totdat Iris – die een uitstekende wedstrijd speelde - op avontuur ging en na goed doorzetten mooi afrondde waardoor de MO15-1 verdiend op voorsprong kwam. Helaas was het een paar minuten weer 1-1 na een sterke individuele actie van de spits van Berkel en met die stand gingen ze – tegen de verhouding in - de rust in.

De tegenstanders hadden waarschijnlijk een donderpreek gehad want die begonnen zeer sterk aan de 2e helft. De rollen waren omgedraaid en de MO15-1 kwam flink onder druk te staan. Er werden felle duels uitgevochten maar de verdediging van ARC brak niet. Steeds was er weer onze Noor die als een rots in de branding stond te verdedigen. Niemand kwam erlangs en een afstandsschot werd door Emma goed gepakt. In het 2e deel van de 2e helft kwamen de dames door hard werken van de hele ploeg steeds meer onder de druk vandaan. Bente Kuyper ging na een mooie pass over rechts goed door en rondde mooi af in de verre hoek: 2-1! Berkel gaf niet op en ging vol voor de gelijkmaker. ARC kreeg met Ilse en Marit nog 2 grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar de bal ging er helaas niet meer in. Het bleef dan ook 2-1 en de ban van - de 3 gelijke spelen na ruim voor te hebben gestaan - is gebroken! Fantastisch gespeeld in de 1e helft, keihard gewerkt in de 2e helft en dus verdiend gewonnen!

Door: Frank Keijzer