3 - 4

ARC JO15-2

Onder 15, JO15-2, 1e klasse 2

25 november 2017 8:30

Zaterdagochtend, de wekker om 6.15u. Opstaan. 6.55u, de auto in, maar eerst even “krabben”. Op naar Gouda waar Jodan Boys JO15-2 klaar stond om de eerste competitiepunten van het seizoen binnen te halen. Een ploeg met een mix van 1e en 2e jaars spelertjes , zoeken de naar de juiste balans. Eens kijken of dit zou lukken..

De opdracht van ARC was heel simpel: snel scoren en eigenlijk binnen 20 minuten 3x. Nou, dat gebeurde ook, alleen duurde het 25 minuten en was het niet allemaal voor ARC.
De eerste 3 minuten waren voor Jodan Boys. De eerste kans ook. Maar na 4 minuten was het Wessel die de 0-1 scoorde vanuit de rebound na een kans van Levi. Daarna vergaten we echter door te zetten. En Jodan Boys rook kansen. Na 15 minuten scoorden zij de gelijkmaker. 1-1. Vervolgens ging het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Hun aanvallende middenvelders kwamen soms verrassend opzetten en we hadden wat moeite ermee om te gaan. Uiteindelijk was het Wessel die de ruststand op 1-2 bepaalde. Dit na een mooie dieptebal van Levi over rechts naar Beau, die hem heerlijk voorgaf.

Dan de rust. Een tactische bespreking en een aanpassing in het veld. Deze had echter niet het gewenste gevolg want Jodan Boys kwam weer terug in de wedstrijd. Ze waren vooral gevaarlijk vanuit de dode momenten en hun opkomende vleugelspelers maakte het onze backs erg lastig. Dat moest ergens toe leiden en dat gebeurde ook. Ze scoorden de 2-2 ! Zou het dan eindelijk gaan lukken voor Jodan Boys? Ja hoor…ze kwamen zelfs op voorsprong: 3-2!. Tja, dat was niet wat we wilden.. Maar gelukkig toonde onze mannen karakter en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam halverwege de 2e helft : een corner van Jay richting 2e paal, waar Wessel stond. Die beunde hem er lekker in: 3-3.
De spanning nam toe, op het veld, maar ook langs de lijn. Mensen, blijf het goede voorbeeld geven voor de kinderen! ( wie de schoen past, trekke hem aan)

Maar voor één punt waren we niet gekomen. Dus de aanval werd wederom gezocht. Nadat Jay al enkele keren vruchteloos op doel had geschoten, lukte het hem uiteindelijk bij zijn 4e poging. Lekker hard buiten het bereik van de keeper maakte hij de winnende treffer: 3-4.

Uiteindelijk floot de , overigens netjes leidende, scheids af en konden we met 3 punten naar huis gaan. Makkelijk was het zeker niet vandaag, het verdiende ook geen schoonheidsprijs, maar deze keer telde het resultaat..
En Jodan Boys, jullie waren dicht bij het eerste punt.. ga zo door en die zal zeer snel volgen. Sterkte mannen!

De foto's zijn van ondergetekende en van de tante van Beau, Hanneke ( dank daarvoor). Voor haar hele reportage, kijk op: