Jodan Boys, de MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, Hoofdklasse 1

25 november 2017 8:30

Zaterdag 25 november stond de thuiswedstrijd tegen de meiden van Jodan Boys op het programma. Bij winst zouden we die ploeg voorbij gaan op de ranglijst, er stond dus iets op het spel.

De meiden van ARC begonnen ondanks het vroege tijdstip (aanvang 8.30 uur) lekker scherp. Er wordt lekker gevoetbald en er werden kansen gecreëerd. Daarnaast werd er achterin maar weinig weggegeven.

Na ongeveer 10 minuten kregen we een vrije trap, op een meter of 18 van het doel. Ilse ging achter de bal staan en schoot de vrije trap heerlijk binnen: 1-0 voor. Na de 1-0 bleven we lekker voetballen maar ook de tegenstander kreeg kansen. Dit leidde na ongeveer 20 minuten tot de 1-1. Maar ondanks de tegenslag gingen de meiden goed door. Een individuele actie van Ilse zorgde voor de 2-1 en na een mooie actie van Iris aan de rechterkant kon Ilse ook de 3-1 binnenschieten. Met deze stand gingen we de rust in.

Dan de tweede helft, voor ons altijd spannend want dit jaar hebben we in de tweede helft al te vaak een voorsprong weggegeven. Maar deze keer niet. Er wordt gestreden en ondanks dat de tegenstander nog best een paar kansen kreeg in de tweede helft werd er niet meer gescoord. De eindstand was gelijk aan de ruststand: 3-1.

Winst, 3 punten en een paar plekken omhoog. We staan nu op de zesde plaats, met evenveel punten als de nummer vijf maar met een minder doelsaldo. We blijven omhoog kijken!

Volgende week de uitwedstrijd tegen Graaf Willem II VAC, om 12.45 uur trappen we af in Wassenaar.