ARC JO15-2

Onder 15, JO15-2, 1e klasse 2

2 december 2017 11:15

Het was een mistroostige dag. Koud, vochtig, mistig. DSO “uit”.

De eerste helft. Niet echt goed voetbal van onze kant, maar nog wel controle. DSO liet zien dat ze best wel wat in hun mars hadden maar creëerden ook geen echte kansen. De wedstrijd rommelde wat op het middenveld. Maar er was geen beleving en het leek wel of onze mannen zich door het weer lieten beïnvloeden. Dan op slag van rust een corner. Coen stond voorin en benutte deze kans en maakte de 0-1. Zo, eindelijk eens het geluk aan onze kant.

In de rust een speech van trainer Donald dat het echt beter moest. Druk zetten, feller, de “nul”achter vasthouden en scoren.

Dan de tweede helft. De basis begint met simpelweg met je opdracht uitvoeren en degenen laten doen wat er afgesproken is.

Na 2 minuten schiet onze keeper “uit” maar de bal komt op de rand van de 16m terecht bij DSO, die hem gelijk netjes over Duncan heen schiet… 1-1.

En dan gebeurt het onwaarschijnlijke: alsof DSO de speech van trainer Donald had gehoord en deze wel kon uitvoeren…binnen 5 minuten staat het 3-1 voor DSO. En wat wij ook proberen, niets lukt er meer. Voorin vrijwel machteloos en achterin niet meer in staat om de uitzinnige aanvallers te stoppen. Zo loopt DSO terecht uit naar 7-1. En dat terwijl ze de eerste 8 wedstrijden slechts 8 keer gescoord hadden. Wat een geweldig gevoel moet dat voor DSO geweest zijn.

En wij? Wij hebben de slechtste wedstrijd van dit jaar gespeeld. Hopelijk ook van dit hele seizoen, want dan hebben we dat maar gehad.

Maar kanjers, want dat blijven jullie, in de voetballerij ( en ook in het echte leven) horen dit soort dagen erbij. Belangrijkste is dat jullie hiervan echt leren en zorgen dat de fouten niet meer gemaakt worden. Jullie hebben afgelopen maanden ook laten zien wat jullie wel kunnen ( o.a. winst op de koploper). Wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt. Nu weer koppie op.
En voor trainer Donald, die een hele vervelende week achter de rug heeft: Sterkte..