ARC JO9-9

Onder 9, JO9-9, 8e klasse 30

2 december 2017 8:30

Op deze vroege (7.20) koude zaterdagochtend verzamelen we op de parkeerplaats van ARC om richting Rotterdam te gaan voor de uitwedstrijd tegen VOC. Als iedereen aanwezig is vertrekken we naar Rotterdam. Daar aan gekomen omkleden, en de laatste tactiek doornemen. Helaas moest Leider Mayckel op het laatste moment verstek laten gaan door en werd zijn taak waargenomen door Michel Groenendijk. Bedankt Michel.

De lichtmasten staan aan, het is erg mistig, we zien de eerste helft bijna Nikki niet in haar doel staan. ARC begint zoals gewoonlijk de wedstrijd fel en probeert de bal snel van de tegenstander af te pakken. Al gauw is te zien dat VOC een gelijkwaardige tegenstander is en we voor iedere meter moeten knokken. Er worden veel duels op het middenveld uit gevochten en aan beide kanten staat de verdediging als een huis. Het eerste gevaar komt van ARC, we krijgen een vrije trap op een gevaarlijke plek en Fiene trapt die bal direct naar de bovenhoek maar het is de keepster van VOC die deze knap weet te keren. Ook VOC krijgt kleine kansjes, slot op de deur Indy zorgt ervoor dat Nikki nog weinig hoeft te doen. Na een aanval van ARC blijft de bal hangen voor de goal van VOC en is het Fenna die in de scrimitsch haar voet tegen de bal kan zetten en de 0-1 binnenschiet. Direct na de aftrap is het ARC die overneemt en weer is het Fenna die niet twijfelt en met een goed schot de 0-2 tegen de touwen schiet. Wat een sterke minuten van de ARC meiden die goed druk blijven zetten en na een minuut na de 0-2 is het Naomi die keurig en beheerst de 0-3 op het scorebord zet. Dit is tevens de ruststand en kunnen de meiden even in de kleedkamer opwarmen om in de tweede helft nog even te vlammen.

Na de pauze werd het spel veelal op het middenveld afgespeeld maar was het VOC dat wel erg vaak voor het doel van Nikki kwam. Die met een fantastische redding VOC van score weet af te houden. Zo blijft de 0-3 op het scorebord staan. ARC creëert kleine kansjes maar de scherpte ontbreekt om echt gevaarlijk te zijn.

Anick en River staan hun mannetje op het middenveld en pakken heel wat ballen af, wat een inzet.

Net als in de eerste helft is het een drukke boel voor de keepster van VOC en is het Beau die als laatste haar voet tegen de bal kan zetten en  de 0-4 binnenschiet. De tweede helft vinden de meiden van ARC elkaar wat minder, ook omdat de tegenstander niet opgeeft en er kort op zit. VOC probeert met wat afstand schotten op doel te schieten deze werden veelal door de verdediging afgeblokt en hoefde Nikki niet in actie te komen. Als Naomi doorbreekt op rechts en een  mooie pass vanaf de achterlijn heeft op Beau die bij de tweede paal helemaal vrij staat maar  net haar voet niet tegen de bal weet te krijgen, wat deze mooie aanval wel verdiend had. Toch maken we net voor tijd de 0-5 met de jarige Tess die de hardwerkende Fiene ziet weg lopen en is het Fiene die goed blijft kijken naar de keepster en de bal goed in de hoek van de goal schiet.

Weer een mooie overwinning voor de meiden, die in deze kou een leuke wedstrijd hebben neergezet en elke week weer stappen maken en beter worden.

Uitslag 0-5 (0-3) Fenna 2x, Naomi, Fiene, Beau

Nikki Groenendijk, Beau Petersen, Anick vd Wijngaard, Fiene v Lammeren, Indy Vernig, Naomi Vreeburg, Fenna Voskuilen, River de Ridder en Tess Janssen.