Goede afsluiting 1e helft seizoen met knappe overwinning!

Onder 15, JO15-2, 1e klasse 2

9 december 2017 10:15

ARC had wat goed te maken, voor de trainer, het publiek, maar vooral voor zichzelf. Nou, dat hadden de mannen heel goed door. Ondanks een nog steeds geen geheel fitte selectie ( maar dat had Quick Boys ook niet) waren ze echt van plan om er iets moois van te maken.

Het was koud en vochtig maar af en toe het zonnetje en was het grotendeels droog. De toeschouwers zouden vandaag niet voor niets komen. En de balsponsor Schouten advies (nogmaals dank!) zou de bekende positieve druppel moeten zijn.

Vanaf minuut 1 bleek ARC JO15-2 er helemaal voor te gaan. Vol in de aanval en druk zettend. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Quick Boys. Bewonderenswaardig overigens was dat QB altijd koos voor de voetballende oplossing. Maar dat ligt ons wel...
QB, ook duidelijk een team in opbouw.

Dan na ruim 10 minuten; een afstandsschot van Beau, die van richting wordt veranderd. De keeper was hierdoor kansloos en het stond 1-0!
We proefden dat het een mooie ochtend kon worden en gingen door. Wel af en toe oppassen met hun buitenspelers die, zeker vanaf rechts, voor gevaar zorgden. Maar gelukkig was men achter ( Beau, Fabrice, Lucas en Daan) alert en hielpen ze elkaar. Duncan was vandaag vastberaden om de “0” vast te houden en kwam ook een aantal keer op tijd uit zijn doel.
Het middenveld met Dylan, Jay en Indy stoorde tijdig en probeerde zo snel de aanvallers te bereiken.
Na 20 minuten spelen was het Fabrice, die de bal van achter weghaalde en zo op rechts Levi bereikte. Nadat al eerder een schot van Levi van de lijn was gehaald passeerde hij nu netjes de keeper en liet de verdedigers kansloos: 2-0.

De koek was nog niet op de eerste helft want 5 minuten later was het Beau met een vrije trap die Dylan bereikte. Die schoot op doel maar de keeper kreeg hem niet lekker vast. In de scrimmage die volgde was het Tim die het beslissende tikje gaf: 3-0!
Daarna rust.

Dan de tweede helft. Het weer was langzaam aan het omslaan. En ook wij bleken veel van onze krachten in de 1e helft al gebruikt te hebben. Wel kwamen Coen, Sem K. en Sem N. nog in het veld en droegen hun steentje bij. ( Sam was helaas te geblesseerd: sterkte vent!).
De buitenspelers van QB kregen wat meer kansen en ook zetten zij meer druk. De corners bleven gevaarlijk en een bal, op de lat getikt door Duncan zorgde bijna voor de eerste tegengoal.
Toch was het Wessel die de eindstand zou gaan bepalen. Nadat hij in de eerste helft eigenlijk al had moeten scoren, liet hij nu pas zien wat hij kon. Na een perfecte pass van Dylan kwam hij na een rush links voor het doel en scoorde beheerst; 4-0.

De laatste minuten werden verder rustig uitgespeeld en nadat het laatste fluitsignaal klonk konden de mannen – na het maken van een teamfoto - terug naar de kleedkamer om de overwinning te vieren. Omdat Tim gescoord had en zijn vader de balsponsor was, mocht Tim “vrijwillig zijn dansje” uitvoeren..( what happens in de kleedkamer stays in de kleedkamer..!)

Zo was het uiteindelijk een terechte overwinning en een mooie afsluiting van de eerste helft van dit seizoen. Balsponsor Schouten Advieshttp://www.schoutenbouwadvies.nl/, bedankt! De mooie teamfoto komt nog! ( zonder enthousiaste toeschouwers.. )