JO9-1 maakt het zichzelf onnodig lastig. Toch winst!!

ARC JO9-1

5 - 4

Jodan Boys JO9-1

18 november 2017 10:00

Zaterdag  18 November 2017, speelt ARC JO9-1 thuis in Alphen aan den Rijn een oefenduel tegen 1e klasser Jodan Boys JO9-1 uit Gouda. Enkele weken geleden wordt tijdens het Alphense Boys JO9 toernooi nog ruim gewonnen door ARC met 5-0. Toen ontbraken er bij 'Gouwenaren' enkele spelers volgens trainer Chalid. Vandaag een nieuwe wedstrijd waarin beide ploegen willen oefenen, trainen en experimenteren.

Eerste helft: Er is deze week wederom lekker en goed getraind door de Alphenaren. ARC begint voortvarend en is in de beginfase de bovenliggende ploeg. Spitsen Justin en Tim zetten de Goudse defensie onder druk. Een knap schot van Justin vliegt rakelings over en een door hem fraai genomen corner beland  op de kruising. Tim schiet in de 6e minuut de 1 -0 in de touwen. Kort hierna maakt Jodan Boys de 1-1. De van een blessure herstellende Senne speelt een puike partij en maakt mooie grote stappen vooruit in zijn herstel. Een goed schot van hem wordt door de Goudse keeper naast getikt. Dan is het tijd voor een heerlijk 'Tim moment'. Met een glaszuivere hatrick wordt het 2-1, 3-1 en 4-1. De wedstrijd lijkt gespeeld. Het rustsignaal klinkt over veld 2 van sportpark Zegersloot. Limonade!!

Tweede helft: Met de mooie tussenstand in het hoofd en het goede spel spreken de jongens al enthousiast over de winst en nog meer doelpunten. Misschien wel 10? Maar... De Gouwenaren hebben van hun trainer een donderpreek gehad en staan te trappelen om de wedstrijd te doen kantelen. Met veel fysieke kracht overrompelen ze de Alphenaren na de rust. Ravi geeft op dat moment goed weerstand en zorgt met goede dribbelacties nog voor enig gevaar in het doelgebied van 'Gouda'. ARC is even niet bij de les. Zo wordt het 2-4. Milan laat gelukkig zijn klas se zien en houdt zijn team op de been met schitterende reddingen. Zo komt hij prima en op tijd z'n doel uit om de doorgebroken Jodan Boys spits te stoppen en de bal te onderscheppen. Een schot die richting de kruizing gaat tikt hij stijlvol uit de rechter bovenhoek. Prachtredding!! Desondanks wordt het 3-4 en zelfs 4-4. Jodan Boys lijkt met veel fysiek geweld door te drukken en te gaan voor de winst. Zoals vaker dit seizoen is het wederom Joep die de Goudse spitsen van de bal afzet en zo een score vóórkomt. Later schiet dezelfde Joep vanaf de linkerzijde van het veld een vrije trap direct hard op het doel. De bal gaat net voorlangs. Om de eindspurt van Jodan Boys de kop in te drukken wisselen laatste man Daan en aanvaller Youssef even van positie. Jodan Boys is hiermee verrast en zijn de laatste minuten van de wedstrijd toch nog voor ARC. Daan zorgt zoals eerder dit seizoen voor veel onrust in de Goudse defensie. Een vrije trap (waar hij op de training nog op goed geoefend heeft) schiet de ARC-er hard op doel. Goed gericht schot en een beetje geluk ontbreekt. Het schot smoort in de Goudse verdediging Vlak voor tijd maakt de ingeschoven alleskunner Youssef op prima aangeven van Justin fraai de winnende goal binnen. 5-4!! Dit is tevens de eindstand.

Kortom: Vanmorgen spelen de roodzwarten een leuk en nuttig oefenduel tegen een goede tegenstander. Een spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige voetballende teams. ARC maakt het zichzelf onnodig lastig na een ruime voorsprong. Toch wordt de winst uiteindelijk met veel moeite binnen gesleept. Beide teams, begeleiding, trainers en de trouwe supporters kunnen terugzien op een spannende zeer vermakelijke wedstrijd. Op naar volgende wedstrijd!!