Zeeburgia JO19-1

2 - 2

ARC JO19-1

13 januari 2018 14:00

De feestdagen zijn voorbij. De tweede helft van het seizoen staat voor de deur. Deze middag staat voor ARC J019-01 de oefenwedstrijd uit tegen AVV Zeeburgia op het programma.

ARC begint in tegenstelling tot in het begin van het seizoen dezelfde gespeelde wedstrijd tegen deze tegenstander veel beter aan deze wedstrijd. Zeeburgia, heel agressief aan deze wedstrijd begonnen, waardoor Tren Drexhage door een nare overtreding van een Zeeburgia speler al na 10 minuten gewisseld moest worden. ARC liet zich door dit voorval niet van de wijs brengen en koos waar het mogelijk was voor de aanval. Dit resulteerde in een de 20e minuut in een voorsprong voor ARC. Uit een prima genomen voorzet kopt Luca op doel en deze werd door de doelman prima gepareerd. De attent meegelopen Jake van Heusden scoorde heel slim en liet de 0-1 aantekenen. Zeeburgia reageerde hierop en dit resulteerde in de 38e minuut door niet alert verdedigen in de gelijkmaker. Dit was eveneens de ruststand.

ARC nam het zekere voor het onzekere en wisselde in de rust. Liet zich niet meeslepen in het soms onsportieve gedrag van de tegenstander. Dit resulteerde in de 54e minuut in een vrije schop voor ARC ter hoogte van de middellijn/zijlijn. Luca bedacht zich geen moment en krulde de bal met een fraaie lob over de te ver voor zijn doel staande goalie van Zeeburgia. ARC kwam eigenlijk niet meer in de problemen. De scheidsrechter wist echter af en toe niet de juiste beslissingen te nemen. ARC hield gelukkig het hoofd koel. ARC leek de overwinning mee naar Alphen te nemen. Helaas in de slotfase van de wedstrijd was ARC niet geheel bij de les en daardoor scoorde Zeeburgia uiteindelijk de gelijkmaker 2-2. Een uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben. A.S. Zaterdag speelt J019-01 op Zegersloot de oefenwedstrijd tegen DHC.

Door: Wim Spruit