4 - 2

Wippolder JO15-2

13 januari 2018 10:15

4-2 winst in eerste oefenwedstrijd 2018.

De eerste wedstrijd van het jaar zit erop. Wippolder C1, onze tegenstander, is ook een eerste klasser en middenmoter in de eerste halve competitie. Dit is een mixed team van 1e en 2e jaars.

Onze selectie was nog niet fit en met 3 geblesseerden hadden we slechts 1 wissel. Sterkte mannen!

De eerste helft was het vooral weer wennen. De scherpte ontbrak en de opdrachten werden niet allemaal goed uitgevoerd. Bij een gelijk opgaande strijd, waarbij Wippolder netjes verzorgd voetbal liet zien en goed opbouwde, was het ook Wippolder, dat de score opende. Na bijna 15 minuten spelen veroverden zij bij onze verdediging de bal en passeerden netjes onze keeper. 0-1.

Dan de beurt aan ons en wij werden een kleine 10 minuten later beloond. Na wat gerommel in de 16m. was het Indy die het verlossende schot gaf: 1-1.
Gelijk na de aftrap een kleine overtreding van ons. Wippolder nam de vrije trap razendsnel en terwijl wij nog de 1-1 aan het vieren waren, maakten zij netjes de 1-2.
10 minuten later was het rust en tijd om eens te kijken wat er anders moest.

De tweede helft ging het dan ook anders. Plots liepen de combinaties beter, werden de opdrachten wel goed uitgevoerd en was er continue druk vanaf het middenveld.
Dat resulteerde in een mooie één-tweetje: Wessel gaf de bal aan Jay, die kaatste hem netjes terug en Wessel scoorde de gelijkmaker: 2-2
Het goede spel zou verder beloond worden. Na een mooie aanval was het uiteindelijk Dylan die, met gevaar voor blessure, de bal net raakte voordat de uitgekomen keeper deze kon pakken en met een mooie lob verdween de bal in het doel. 3-2
Nadat Sam met een iets te zachte punter de keeper op zijn weg tegenkwam was het Levi met een goede actie over rechts die de bal goed voor kreeg. Tot enige lol op de bank maaide Indy heerlijk de bal richting doel waarna Dylan ( in buitenspelpositie?) alsnog het juiste beslissende tikje gaf: 4-2.
Dit was uiteindelijk ook de einduitslag. En goede 2e helft maar nog genoeg om aan te werken.

Komende dinsdag zal het allemaal een stuk zwaarder worden want dan gaan we naar Alphense Boys. En zoals eerder vermeld, hun C2 verkeert in topvorm.