1 - 1

SC Feyenoord JO15-2

20 januari 2018 10:15

Vandaag kwam SC Feyenoord op bezoek. Omdat we met 3 geblesseerden en 1 herstellende van griep zaten, waren Tijn, Sem en Tom van de C3 erbij om ons te versterken. Dank mannen en prima gedaan!

Op een koude, vochtige maar goede nieuwe kunstgrasmat mocht Feyenoord aftrappen. Een team van allemaal 1e jaars en dat betekent vooral dat het een mooie voetbalpot kon worden. Fysiek gelijkwaardig dus. Feyenoord begon netjes en zocht goed de combinaties op. De druk werd op onze helft gelegd, zonder dat er echt grote kansen kwamen. Af en toe kwamen we er wel uit maar het spel speelde zich grotendeels af op het middenveld. Het was belangrijk om de opdrachten goed uit te voeren en over het algemeen ging dat niet verkeerd. In de  loop van de eerste helft kwamen de wissels en werd het wat rommeliger aan onze kant. Maar hier zijn natuurlijk wel de oefenwedstrijden voor: posities uitproberen en leren om te gaan op andere plekken.

Dan vlak voor rust, een aanval van Feyenoord en een schot vanaf de 16m. Tom dacht waarschijnlijk dat de bal overging maar hij kwam netjes in het net terecht. 0-1. Op basis van het lichte overwicht wel verdiend maar niets om ons eigenlijk zorgen over te maken.

In de rust weer een peptalk van Donald en Luan en daar gingen de mannen weer..

En waar Feyenoord de eerste helft een licht overwicht had was het nu ARC dat het heft in handen nam. Echt gevaarlijk werd Feyenoord niet meer. Er werden achterin door de solide verdediging geen kansen meer weggegeven en het was voorin bij ons net dat stukje geluk en fitheid wat er ontbrak.

Tot ruim 5 minuten voor tijd. Weer een aanval en een scrimmage in de 16 m. Het was uiteindelijk Sem van de C3 die het beslissende schot gaf en zo werd het 1-1. Verdiend!

Het was jammer dat Indy in de allerlaatste seconde de bal niet lekker kon raken anders was het 2-1 geworden. En gezien de 2e helft was dat niet geheel onterecht geweest.

Al met al een leuke pot van 2 eerstejaars teams die ook lekker kunnen voetballen. Zo ging iedereen tevreden naar huis, effe opwarmen!