Goede wedstrijd, maar helaas met lege handen

6 - 5

ARC JO11-6

4e klasse 08

17 februari 2018 8:30

Zaterdag 17 februari stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Na de 5-0 overwinning van vorige week is vandaag WVC JO11-1 de tegenstander. WVC is in de 4e klasse-02 op een vierde plek geëindigd, met onder andere een 11-1 overwinning op ARC JO11-5. Vooraf was dus bekend dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Vol goede moed werd op een nog bevroren veld om 08:30 afgetrapt voor onze tweede wedstrijd in de 4e klasse.

Net als vorige week was de openingsfase van de wedstrijd rommelig. Na 5 minuten kwam ARC wel op voorsprong. Noor gaf een mooie dieptepass langs de lijn op Niels, die de bal keurig teruglegde op invaller Milan (dank!) die de 0-1 binnenschoot. Vervolgens kreeg WVC een corner die door niemand werd aangeraakt en bij de tweede paal binnenviel. Een paar minuten later werd het zelfs 2-1 door een counter uit een eigen corner van ARC. Onze jongens en meid pakten het daarna weer goed op en er volgden steeds meer combinatiespel. Uiteindelijk kwam 10 minuten voor de rust de verdiende 2-2 op het bord door Milan, na goed voorbereidend werk van Niels. Vlak voor rust viel toch de 3-2 nog binnen, wat tevens de ruststand was.

In de rust werd aangegeven dat wij zeker niet onderdeden voor WVC en er nog een hele tweede helft te spelen was. Blijkbaar was de opdracht duidelijk overgekomen, want vlak na rust viel de verdiende 3-3. Wesley gaf een prachtige lage voorzet vanaf links die bij de tweede paal kon worden binnengegleden door Bastiaan. Aan de andere kant hield Dinand een aantal mooie ballen tegen, waardoor de 3-3 stand bleef staan. Doordat Mike, Beau, Noor en Devi goed bleven aansluiten, werd er steeds makkelijker gevoetbald. Halverwege de tweede helft zorgde Noor met een bekeken afstandsschot voor de voorsprong. Niet veel later viel uit een counter de 3-5.  Niels legde de bal breed op Wesley, die de 3-5 binnenschoot. Vanaf dat moment liet WVC zien ook goed te kunnen voetballen, want met enig geluk werd het 4-5 en zelfs 5-5. Vijf minuten voor tijd gebeurde dan het ondenkelijke. De scheidsrechter zag een handsbal, tot grote vertwijfeling langs de kant, met als gevolg een penalty. De thuisploeg benutte de toegekende strafschop en zo stond het opeens 6-5. Met een uiterst slotoffensief werd nog gezocht naar de gelijkmaker, maar de bal viel steeds net niet goed.

Ondanks het verlies een heel groot compliment voor het vertoonde spel vandaag! Misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen met 100% inzet en goed overspelen. Zo kunnen de volgende drie punten niet lang op zich laten wachten.

Door: Michael van Klompenburg