FC Oegstgeest MO15-1

Hoofdklasse 2

17 februari 2018 8:30

Zaterdag ochtend vroeg, het ijslaagje ligt nog op het veld, de ochtendkou hangt nog in de lucht, maar de meiden hebben er zin in!

Gemotiveerd beginnen we aan de wedstrijd, maar bij elke bal komen we net een stap te laat of gaan we er te slap in. Oegstgeest maakt het spel en ARC loopt achter de feiten aan. Zo nu en dan een uitbraak van ARC, maar de keeper van Oegstgeest wordt (te) weinig getest. Een prima keepende Emma weet een hoop kansen van Oegstgeest te keren, maar we blijven onder druk staat. Vroeg in de wedstrijd is het dan ook Oegstgeest die op een 0-1 voorsprong komt. Hoewel de meiden het zeker proberen, lukt het in de eerste helft allemaal net niet en komen we ook nog 0-2 achter. Met een flinke kater gaan we de rust in.

In de rust vallen harde woorden, de meiden moeten meer geven en eerder reageren. Gebrand om alsnog te winnen starten de meiden aan de tweede helft. We zijn fel en zetten Oegstgeest onder druk, maar het lukt niet om de kansen af te maken. Bij Oegstgeest lukt dat wel en tegen het spelbeeld in wordt het 0-3. ARC gaat aanvallend spelen, 3-3-4, een op een achterin en alles voor een doelpunt. Helaas zat die er niet in vandaag en moesten wij met een 0-4 stand het veld verlaten. Een terechte nederlaag tegen een goed voetballende ploeg. Maar koppies omhoog, want de tweede helft was een mooi nieuw begin!