2 - 0

EMM JO15-1JM

1e klasse 7

24 maart 2018 8:30

Vandaag de 2e keer in dit seizoen tegen DOSR JO15-1. De eerste wedstrijd was vrij makkelijk gewonnen met 2-0. Vandaag ging het iets lastiger. En dat lag niet eens echt aan de tegenstander.

OK, het was vroeg opstaan, maar dat gold ook voor DOSR. En OK, gisteravond hadden we niet beste voorbeeld van het Nederlands Elftal gezien.

Voor het eerst sinds lange tijd op gras. En dat deze grasmat niet helemaal ongeschonden uit de winter was gekomen, was zeker iets waar wij moeite mee hadden.

“Rommelig” was eigenlijk het beste woord voor vandaag. De passes en combinaties werden door “polletjes “(?) om zeep geholpen. De wil was er wel, maar de uitvoering was vandaag niet echt top.

Kwalitatief hadden we duidelijk een overwicht. Waar DOSR voornamelijk de lange bal hanteerde, en daar af en toe ook gevaarlijk mee was, probeerden wij toch op te bouwen.

De 1-0 kwam, hoewel terecht gezien het spelbeeld, toch op een ludieke manier. Een mooie aanval van links werd opgezet en Daan schoof de bal voor het doel langs. De keeper probeerde de bal te pakken maar of het een polletje was of iets anders, hij greep mis en zo belandde de bal het doel in : 1-0.

De rest van de 1e helft bleef het rommelig. We kregen wel enkele kleine kansen, maar daar bleef het bij. Daarnaast was ook DOSR een enkele keer gevaarlijk maar keeper Mees was van plan de “0” vast te houden en met een enkele mooie redding bleef dat ook zo.

De tweede helft gaf een gelijk beeld. Wederom erg veel de lange bal van DOSR en zowaar,keeper Mees moest weer af en toe ingrijpen. Aan de andere kant probeerden wij het wat meer met (afstands)schoten, maar die hadden ook niet het gewenste effect.

Dan halverwege de 2e helft, wederom een mooie aanval van links. Jay bereikte uiteindelijk Sem K die van dichtbij netjes inschoot: 2-0.

Daarna was het verzet gedaan.

Zo was de terechte uitslag 2-0 voor onze kanjers. Na de eerste fikse nederlaag zijn we nu lekker bezig met twee opeenvolgende overwinningen en gaan met een goed gevoel naar München toe komend weekend.