ARC JO9-9

10e klasse 2

10 februari 2018 9:45

Onbekend

En we zijn weer begonnen…………………… De winterstop zit erop en we kunnen ons weer opmaken voor een spannende 2e competitie helft. Onze meiden staan weer te trappelen om te mogen beginnen, maar ook de papa’s en de mama’s zijn er ook alweer helemaal klaar mee  voor. Helaas is onze middenvelder Indy nog herstellende van een ernstige blessure en dat betekent dat zij (en bijbehorende aanhang) niet aanwezig zullen zijn voor deze topper. Dit zorgt niet alleen voor positionele problemen binnen het veld, maar dit betekend ook dat we buiten de lijn dus geen gebruik kunnen maken van onze verslaggeefster Jantine. Ondergetekende heeft zich dus opgeworpen om eenmalig voor razende reporter te spelen. ( Tenzij er een mooi bedrag tegenover staat!)

Deze week staat er een wedstrijd in Den Haag op het program, dit betekend dus voor iedereen weer relatief vroeg op. Dit was voor de familie Janssen schijnbaar toch weer even wennen, want deze normaal gesproken toch zeer punctuele familie, was deze keer de rode lantaarndrager. In de miezer regen ging de colonne op pad, maar hier bleek dat ook Inge Kranenburg (of was het toch de Tomtom) nog last had van de naweeën van de winterstop. Eenmaal aangekomen kwam de zon toch plotseling achter de wolken vandaan, was dit een voorbode voor de wedstrijd?

Om precies 9.45 werd er afgetrapt en de meiden begonnen direct fel aan de wedstrijd, dit resulteerde binnen 2 minuten al voor het eerste doelpunt, Tess speelde vanuit het middenveld de bal direct richting Naomi, die behield het overzicht en zag Fiene vrij staan voor het doel en met een gericht en hard schot joeg ze de bal in de touwen 1-0. Dit was natuurlijk een droomstart! 2 minuten later was het bijna Beau die, na aangeven van Fiene, alleen de doelvrouw op haar pad zag staan. De beginfase was duidelijk voor ARC, Fiene (2x) en Naomi schoten net naast en achterin stond de verdediging met Anick en River als een huis. Ook het middenveld met Fenna en Tess had in het begin weinig moeite met de tegenstander en doelvrouw Nikki was nog geen een keer echt getest. Maar beetje bij beetje kreeg ook Quick meer grip op de wedstrijd en werd het duidelijk dat deze wedstrijd niet “zomaar” even werd gewonnen.  En toen na ongeveer 10 minuten, vanuit het niets, werd het 1-1 en konden de meiden weer opnieuw beginnen. Na dit doelpunt breekt er een fase aan die zich vooral afspeelt op het middenveld, waarbij zowel ARC als Quick niet echt een stempel op de wedstrijd kunnen drukken. De scheidsrechter was duidelijk niet helemaal bij de les , want regelmatig moesten onze coaches haar wakker schudden, gelukkig had dit voor de wedstrijd zelf geen grote consequenties.

Na de” limonade break” starten onze meiden toch weer lekker. Vanuit het middenveld wordt de bal naar voren geschopt en is het Fiene die aanneemt en een mooie steekpas richting Beau geeft. Haar schot wordt echter geblokt door de keeper en gaat vervolgens net voorlangs. Ook River krijgt een kansje, maar haar schot is net even te zacht om de keeper te verassen. Na een niet al te beste uittrap van de keepster, komt de bal voor de voeten van Beau, die geen moment aarzelt en vernietigend uithaalt.   2-1. Hierna is het jammer dat ARC net even de scherpte miste, want zowel Naomi, Fiene als Beau krijgen kansen, maar schieten net naast de goal. De tegenstander wordt weer wat scherper, maar onze rots in de branding Nikki, heeft 2 goede reddingen, waardoor de stand nog steeds in het voordeel is van onze meiden. Toch kan ze helaas niet voorkomen dat Quick toch scoort en zo de stand weer gelijk trekt. Met nog zo’n 10 minuten te gaan,  stropen de meiden nog eenmaal de mouwen op en ruiken dat hier toch nog wel meer te halen valt. De laatste minuten spelen zich dan ook vooral af op de helft van de tegenstander. Na een harde, laag genomen corner door Naomi, wordt deze door de keepster van Quick verkeerd ingeschat en in eigen doel gewerkt! 3-1. Hierna was het verzet gebroken en was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Fiene kreeg nog een grote kans, maar de afstand was net even te ver( of het schot net even te zacht) om deze kans te verzilveren.

Al met al een verdiende overwinning voor de meiden en een goed begin van de nieuwe competitie. Als laatste mag nog even worden vermeld  dat ook de penalty shoot out door ARC werd gewonnen, met een hoofdrol voor Nikki die haar doel mooi schoon wist te houden.

Einduitslag 2-3 (1-1)