1 - 2

UVS JO15-2

1e klasse 7

14 april 2018 8:30

Op deze vroege zaterdagochtend liet ARC in de eerste helft zien wat ze waard zijn: goed opbouwend voetbal, de tegenstander onder druk zetten, geen kansen weggeven en zelf kansen creëren.

Dit had in de bekerwedstrijd tegen hen in de eerste wedstrijd tot 4 doelpunten in de eerste helft, waarmee de wedstrijd beslist was.

Helaas viel er deze wedstrijd in de 1e helft slechts één doelpunt. Wessel scoorde vanuit een wat rommelige situatie de 1-0 ( en vierde dat met zijn oma, zie foto) maar daarna vergat ARC de score uit te breiden. Kansen genoeg gehad maar het geluk was wederom niet bij ARC. Daarnaast stond hun keeper gewoon lekker te spelen. En als de 2e helft net zo zou zijn als de 1e helft, moest het goed komen.

Wel waarschuwden we onze kanjers in de rust dat UVS zou komen de 2e helft.

Dan de tweede helft. UVS had door de slechts 1-0 achterstand inderdaad moed geput en begonnen een tactisch slim spel te spelen. Wetende dat zij ons voetballend niet konden verslaan zorgden zij dat achterin alles op slot ging. Wessel stond vaak met 3 verdedigers om hem heen en kon geen kant uit.

Waar UVS in de eerste helft nog probeerde op te bouwen, was nu het devies: lange bal, over alles en iedereen heen op zo snel mogelijk de 2 aanvallers bereiken. Dat waren ook nog eens balvaardige en snelle jongens en tot 2 keer toe lieten wij ons hierdoor verrassen. Ondanks goede reddingen van Mees stond het zo 1-2.

Ons voetbal werd er helaas niet beter op en onzorgvuldig voetbal van UVS leverde hen 2 gele kaarten op ( waarbij één met een rood randje).

Hoewel wij toch nog enkele zeer goede kansen kregen, was het de keeper van UVS die hen op de been hield. Zo kon UVS dus de wedstrijd winnend afsluiten.

Terechte vreugde voor hen maar enorm balen voor ons.

Wel een leerzame wedstrijd en voor onze jongens een goede les hoe we met dit soort spelwijzes  moeten leren omgaan. Mannen, laat zien dat jullie hieruit geleerd hebben, daar gaat het uiteindelijk om en zal het helemaal goed komen!