5 - 2

ARC JO9-9

10e klasse 2

24 maart 2018 10:00

Na een aantal weken zonder voetbal, mochten de meiden vandaag weer de wei in. Deze keer was de tegenstander Velo uit Wateringen, dit is geen onbekende voor onze meiden, want in september 2017 werd het thuis 7-2 voor ARC.

Zoals zo vaak deze competitie, begonnen de meiden weer lekker fel aan de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste kansen zich voordeden. Beau kreeg in 1 minuut tijd 2 grote kansen, maar de keeper stond een vroege goal in de weg.Het doelpunt kwam er toch, Beau kapte en draaide door de defensie van Velo en zag Naomi voor de goal vrij staan en met een fraaie voorzet schoot Naomi met een vloeiende beweging de bal in het doel. Na dit doelpunt bleven de meiden goed voetballen en kregen ze diverse kansen op de 2-0. Tot dat moment hadden onze verdedigers Anick, River en Indy weinig moeite met de tegenstander en bleven goed de bal naar voren spelen. Op het middenveld waren Fenna en Tess heer en meester. Maar ook Velo kwam beter in de wedstrijd en met hun Engelse tactiek van kick en rush waren ze toch ook een paar keer dicht bij de goal van ARC, echter had onze sluitpost Nikki ( ondanks de korte nachtrust) een paar goede reddingen. Aan de andere kant zijn het Fiene, Beau en Naomi die een paar keer erg dichtbij waren. Toch valt het doelpunt aan de andere kant na een verre uittrap van de keepster waarna de spits van Velo hard in schiet. Toch blijven de meiden goed voetballen en zien we mooie combinaties, alleen ontbreekt het net aan dat beetje geluk.

Na de rust zien we hetzelfde spelbeeld als de 1e helft, veel balbezit voor ARC en redelijk wat kansen. Echter is het Velo, met weer de lange bal naar voren, die de stand op 2-1 zet. Toch laten de meiden de kopjes niet hangen en is het Fiene met een mooi afstandsschot, die  de stand weer gelijk trekt. Je ziet dat onze meiden wat vermoeider raken door hun aanvallende intenties en het is dan ook Velo die nog 3x scoort door de lange bal naar voren naar hun (lange) diepe spits. Toch heeft ARC kansen op een doelpunt, maar steeds staat de paal of keeper in weg. Zo zie je maar dat ondanks het vele balbezit en doelpogingen, het niet vanzelfsprekend is dat je de wedstrijd dan ook wint. Weer een leer momentje voor onze meiden.