3 - 1

ARC MO11-1

1e klasse 2

7 april 2018 9:45

Zaterdag 7 April ‘18,  de 5e competitiewedstrijd tegen de koploper van de 1e klasse, het betreft de uitwedstrijd tegen Zwervers in Capelle aan den IJssel. Vandaag is Lot helaas afwezig, nog te veel naweeën van een oorontsteking. Het team van de Zwervers bestaat voornamelijk uit 2e jaars meisjes en zelfs 2 die al in de MO13 mogen voetballen. De meisjes kunnen een zware wedstrijd verwachten.

De eerste minuten geeft ARC goed partij. Het spel speelt zich voornamelijk op het middenveld af. Maud, Isa en Senna houden de linies kort op elkaar. Mila en Isis ondersteunen nu meer het middenveld. Het is duidelijk te zien dat de tegenstander dit niet gewend is. Vooral aan de luidruchtige coach van de Zwervers was dit te merken. Achterin vechten Sanne, Kim en Linda flinke duels uit met de spitsen van de Zwervers. Halverwege de wedstrijd valt toch de 1-0. De tegenstander komt steeds vaker voor het doel van Liv en uit de eerste echte goede aanval weet de spits met een hard schot Liv te passeren. De Zwervers denken dat ze er nu makkelijk overheen kunnen lopen, maar ze komen bedrogen uit. Met goed combinatievoetbal weet ARC de tegenstander terug te dringen. In de 14e minuut is het Isis die een kans krijgt en in de 15e minuut wordt een schot van Isis tegengehouden door de keepster en weet Mila in de rebound niet te scoren. Tot de rust blijft ARC goed tegenstand geven en is de ruststand 1-0.

In de rust geeft coach Peter de meisjes een groot compliment. Er wordt goed partij gegeven en we zijn fysiek misschien de mindere, maar voetballend minimaal gelijk aan de tegenstander.

In de 2e helft komt ARC steeds meer onder druk te staan. De fysieke kracht van de tegenstander komt nu meer tot uiting. In de 6e minuut weet Liv een schot tegen te houden, maar in de rebound is ze kansloos. De bal wordt hoog in het doel geschoten. In de 9e minuut krijgt de Zwervers een onterechte corner, deze wordt hoog voor gegeven en binnengekopt door de spits van de Zwervers.  De teleurstelling is te zien op de gezichten van de meisjes, maar ze geven niet op. Er wordt wederom goed overgespeeld en ook fysiek worden de duels niet uit de weg gegaan. Bij sommige duels blijft Kim even liggen, maar na drie keer stampen gaat ze door. In de 12e minuut krijgt Mila een mooie kans, maar haar schot wordt geblokt. Een gevaarlijke actie van een verdedigster van de Zwervers had bestraft mogen worden. Toen Ilse een goede actie maakte wordt er een sliding ingezet. Gelukkig wordt ze niet geraakt, maar er had gefloten mogen worden. In de 21e minuut is dan toch het verdiende doelpunt voor ARC. Isa onderschept de bal en passt op Ilse, Ilse speelt haar tegenstander uit en scoort de 3-1. Tevens eindstand.

De meisjes zijn teleurgesteld, maar coach Peter roept  ze even bij elkaar om ze toe te spreken. Ze hebben goed partij gegeven tegen een fysiek sterke ploeg. Met bewust samenspel werden er kansen gecreëerd en de duels werden niet uit de weggegaan. Een groot compliment voor de meisjes van ARC. Zaterdag 14 april de thuiswedstrijd tegen Floreant

Uitslag: 3-1 (1-0), Liv Schlingmann, Linda Knopperts, Sanne Janssen, Kim van Ooij, Senna de Jong, Isa van der Brenk, Maud Lefeber, Ilse Bol, Mila Mikanovic en Isis Voskuilen. Supporters: 27.