ARC JO9-9

10e klasse 2

7 april 2018 11:00

Vandaag op de eerste zonnige zaterdag van het jaar spelen we onze uitwestrijd tegen Valken'68. Met een complete selectie reizen we af naar Valkenburg. Nu de winst nog mee naar Alphen aan den rijn meenemen.

De meiden starten meteen weer fel en dat resulteerd in een vroege goal van Naomi, die al na 2 minuten het net weet te doen schudden. ARC meiden krijgen kans op kans en twee minuten later ligt ook nummer twee achter de doellijn 0-2 Naomi. Gelijk als Valken aftrapt hebben de meiden de bal al weer onderschept en is het weer Naomi die het vizier scherp heeft vandaag en de 0-3 binnneschiet. Een echte hattrick dit betekent in het profvoetbal dat je dan de wedstrijd bal mag meenemen helaas werkt dat voor onze meiden niet. De meiden gaan lekker en gaan gewoon door twee min later is het Ffiene die een mooie pass op Beau heeft en die de bal lekker binnenschiet 0-4. In de begin fase zit ARC er zo kort en fel op dat Valken daarniet uit komt. De bal die door Fenna en Anick en River op het middenveld tekens keurig wordt afgepakt en de aanval opzetten. Nu is het Beau met de actie en de goeie pass naar Fiene die er 0-5 van weet te maken. Het kan wel eens een monsterscore gaan worden, 5 doelpunten binnen 7 minuten wat een droomstart! Valken krijgt iets meer grip op de wedstrijd en komt nu ook wat vaker voor de goal van Nikki maar die weet haar doel nog “clean” te houden met een paar goeie reddingen. Na goeie pass van achter is het naomi die de bal heeft en de 0-6 tegen de touwen werkt. De meiden zijn niet meer zo Fel als in het begin en het zwakt  af waardoor Valken gevaarlijk voor de goal komt en er 1-6 van maakt. Valken is snel met spelhervatingen en komen al snel op 2-6 en ook de 3-6 komt er gelijk achteraan. Dit is de ruststand de coaches michiel en Mayckel moeten de meiden weer scherp zien te krijgen voor de tweede helft.

Na rust is het Valken dat direct op 4-6 komt. ARC meiden moeten echt een tandje bijzetten, er wordt slap het duel aan gegaan en niet als team verdedigd. Na een weer een goeie aanval van de meiden is het Fenna die de 4-7 binnenschiet. Net als ARC weer weet te scoren ligt de bal er aan de andere kant ook weer  in 5-7. Vanaf de aftrap is het ARC dat weer aanvalt en direct een goal maakt deze keer is het Indy die er 5-8 van maakt. De meiden blijven het spannend houden en krijgen snel na de goal weer een  goal tegen waar eerst Nikki er nog met een teen aan zit en de bal via de paal terug komt en wij de bal niet voor de goal wegkrijgen is het Valken die de bal tegen de touwen schiet 6-8. Wat een wedstrijd, supporters krijgen genoeg te zien vandaag! Het is nu een opgaande wedstrijd met aanvallen over en weer. We krijgen flinke kansen die we oog in oog met de keepster missen. Toch geven we niet op en bij de volgende aanval staat River op de goede plek en maakt er 6-9 van. In de Minuut daarna komt de mooiste goal van de wedstrijd, een perfecte pass van Naomi naar Beau die een mooie loopactie heeft en de bal goed binnen schiet.Achterin staat Tess heerlijk de ballen weg te werken die veelal goed stofzuiger werk verricht. ARC weet nog in de slotminuten twee keer te scoren door Naomi en daarmee is de eindstand 6-12.

Wat ook het vermelden waard is en leuk is voor later is dat coach Mayckel bij 10 doelpunten een snoepje heeft belooft, maar de allerleukste is dat bij de penaltyreeks na afloopt tegen zijn dochter zegt:'als je de bal via de onderkant van de lat schiet je een AA-tje krijgt”. Dat Laat dochter Beau zich niet nog een keer zeggen en klaart de klus via de onderkant van de lat gaat de bal in het doel.

Einduitslag 6-12 (3-6)  Beau 2x, Fiene, Naomi 6x, River, Fenna en Indy

Nikki Groenendijk, Beau Pettersen, Anick v.d. Wijngaard, Naomi Vreeburg, Fenna Voskuilen, River de ridder, Fiene van Lammeren, Tess janssen en Indy Vernig