4 - 7

HVV JO9-1

Hoofdklasse 1

19 mei 2018 11:30

Zaterdag  19 mei spelen de JO9-1 pupillen van ARC een competitie wedstrijd tegen HVV JO9-1. De Haagse club is betrekkelijk nieuw voor de Alphenaren. Nog nooit eerder troffen de twee elkaar. Na de mei vakantie waarin o.a. het Heitinga toernooi (7e plek) heeft plaats gevonden is het ook weer even wennen aan elkaar.

De roodzwarten hebben veel kwaliteit en potentie maar zijn momenteel erg grillig. Zo wisselen ze de laatste weken goede wedstrijden af met minder goede wedstrijden. Zowel als team als per individu is er wel een prima ontwikkeling en groei te zien. Dit is belangrijk richting volgend seizoen.....

Eerste helft: Milan, Justin, Tim, Daan, Joep, Senne, Ravi en Youssef starten na een perfecte warming up sterk en gretig aan de eerste helft. Dit is te rug te zien in het resultaat. Binnen 10 minuten staat het al 2-0 voor ARC door Youssef en Tim. Er is veel plezier en een ruime overwinning lijkt aanstaande. Echter vlak voor het rustsignaal verslappen de roodzwarten en maken de Hagenaars de 2-1, 2-2 en 2-3. Dit is het ruststand. Tijd voor een pep-talk en nieuw strijdplan!!

De tweede helft starten de Alphenaren wederom slap. Zoals eerder gezegd zijn de wedstrijd resultaten heel wisselend. Ook in de wedstrijden zelf wisselen de pupillen hele goede momenten af met minder goede momenten. ARC heeft individueel meer kwaliteit en voetballend vermogen maar er wordt te veel gepraat en gemekkerd tegen elkaar. Dit gaat ten koste van het spelplezier. Hier besteden de ARC trainers veel aandacht aan. Voetballen doe je met je voeten en niet met je mond..... :)

HVV is vandaag als collectief beter en speelt meer over. Lopen meer vrij en dekken hun tegenstander beter af. Dit maakt vandaag het verschil. Verdedigers Joep, Senne en Ravi doen goede zaken vóórkomen menig tegendoelpunt maar kunnen niet vóórkomen dat HVV verder uitloopt naar 2-4 en 2-5. ARC toont veerkracht, richt zich nog één keer op en komt knap terug. Tim maakt met een mooie achterwaartse volley de 3-5. Als Justin mooi de 4-5 binnentikt wordt het nog spannend. Daan die vandaag veel in de aanval is te vinden zorgt voor onrust in het Haagse doelgebied en heeft met zijn schoten wat pech. De laatste 10 minuten proberen de Alphenaren de gelijkmaker te maken maar als plots de 4-6 binnenvalt breekt het verzet,  zakken de ARC pupillen weer terug en praten elkaar wederom uit de wedstrijd. Zo speelt het de Hagenaars in de kaart en trekken zij uiteindelijk, al combinerend, de winst binnen.

Doelman Milan laat de laatste minuten zijn kwaliteiten zien en voorkomt een monsterscore. Het wordt nog wel 4-7. Dit is de terechte eindstand.......

Kortom: ARC speelt een puike pot voetbal en laat bij vlagen goed en mooi voetbal zien. HVV is vandaag de bet ere en wint verdiend dit competitie duel. Het moet aan ARC zijde constanter en het spelplezier moet omhoog. Schone taak voor alle betrokkenen richting het slot van het seizoen.