ARC JO15-2

1e klasse 7

19 mei 2018 12:45

Op het mooie complex kregen wij een achterafveldje toegewezen omdat het cricketseizoen begonnen was en de goede velden daarvoor beschikbaar werden gesteld.

Ook werd er een scheidsrechter aangesteld vanuit de club die, hoewel erg goedwillend en aardig, niet echt gewend was om op dit niveau te fluiten. Er was lekker weer voorspeld maar het bleek best wel koud te zijn.

Allemaal omstandigheden waar beide teams mee te maken hadden. Dan moet je het dus gewoon op het veld bepalen en laten zien wie het beste team is.

Nou, en daar waren alle partijen het over eens, dat was ARC!

We begonnen aardig maar naarmate de eerste helft vorderde lieten wij zien voetballend het beste met de omstandigheden om te gaan. Zoals verwacht hanteerde ASC de lange bal, lieten ons netjes komen en werkten met een hechte verdediging.
Zo kwamen er wel wat kansjes maar vandaag kwam weer naar boven waar we enkele wedstrijden geen last van gehad hadden: scoren!

Nou werkte de keeper van ASC ook niet echt mee en speelde waarschijnlijk een van zijn beste wedstrijden van het seizoen.
Wij gaven weinig kansen weg en zo bleef het de eerste helft 0-0.

Dan de tweede helft. We waren vastbesloten te winnen en de aanval werd ook gezocht. We kregen steeds meer kansen en het was eigenlijk wachten totdat de eerste doelpunten zouden vallen. Maar net de scherpte ontbrak, het geluk ook en zoals al eerder vermeld, de keeper stond uitzonderlijk goed te keepen.

Als fotograaf heb ik nog wel enkele doelpunten van ARC kunnen vastleggen , maar die tellen dus niet.....

Er waren wat blessures dus na 35 minuten liet de scheids - terecht- nog even doorspelen.
Toen sloeg in de 39e minuut het noodlot toe. Via wat onhandige klutsballen voorin en op het middenveld belandde de bal bij hun rechtsbuiten. Die gaf uit deze onverwachte counter de bal netjes voor en de spits maakte beheerst de 1-0.

Balen bij ons en ongeloof en opperste vreugde bij ASC...
Vlak na de aftrap nog twee kansen: Dylan slalomde door de verdediging maar werd onderuitgehaald in de 16 m. hij strompelde door en dus geen pingel. Dan in de allerlaatste seconde nog een ziedend schot van Wessel wat eigenlijk minimaal de terechte 1-1 had moeten opleveren maar die ging enkele cm langs de verkeerde kant van de paal..
Daarna het fluitsignaal en kon ASC deze nimmer verwachte overwinning uitbundig vieren...

Tja, als je zelf niet scoort gebeurt helaas het tegenovergestelde.

Jammer mannen, voetballend waren jullie echt zoveel beter.

Op naar de laatste wedstrijd tegen de koploper komende zaterdag. Laat het geluk maar een keer naar jullie toe gaan!